Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

20. 01. 2020. 14:11 >> 14:10

AUSTRALIJAN OPEN

Đoković preko Štrufa do 900. pobjede u karijeri

Srpski teniser Novak Đoković uspješno je počeo odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je danas u prvom kolu pobijedio Njemca Jana Lenarda Štrufa sa 7:6, 6:2, 2:6, 6:1.

Drugi teniser svijeta je do svoje treće pobjede protiv Štrufa u isto toliko mečeva stigao poslije dva sata i 16 minuta igre.

Ovo je bila rekordna 900. pobjeda Đokovića u karijeri čime je postao tek šesti igrač u Open eri kojem je to pošlo za rukom.

"Lijepo je vratiti se u ovu sjajnu arenu koja zauzima posebno mjesto u mom srcu. Australijen open je moj najuspješniji turnir. Što se tiče današnjeg meča, počeo sam prilično dobro u prvom setu, drugi osvojio lagano, a onda je on izborio preokret u trećem zahvaljujući sjajnim servisima i forhendima. U četvrtom su stvari došle na svoje mjesto", rekao je Đoković poslije meča.

Sedmostruki šampion Australijan opena je prvi stigao do brejka, poveo je sa 4:2, potom i 5:2, ali je Štruf poslije nekoliko grešaka srpskog tenisera uspio da se vrati i izjednači na 5:5. Prvi dio igre riješen je u taj-brejku koji je dobio Đoković sa 7:5.

Srpski teniser je dobro počeo drugi set, odmah na početku je oduzeo servis protivniku, a novim brejkom u sedmom gemu samo je potvrdio dobru igru.

Na identičan način je počeo i treći set. Đoković je poveo sa 2:0, ali je potom uslijedio pad u igri srpskog tenisera. Štruf je do kraja vezao šest gemova i odveo meč u četvrti set.

Kao i prethodna dva, i četvrti set je počeo s vođstvom Đokovića od 2:0, ali je ovog puta srpski teniser podigao nivo igre i nije dozvolio Njemcu da se vrati u meč.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv pobjednika meča u kojem se sastaju Japanac Tacuma Ito i Prajneš Gunesvaran iz Indije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније