Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta [ Objavio: O.Z. ]

26. 01. 2020. 14:05   >>  14:04

PREOKRET PROTIV FUČOVIČA

Federer poslije četiri seta u četvrtfinalu

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobijedio Mađara Martina Fučoviča s 3:1 (4:6, 6:1, 6:2, 6:2).

Meč je trajao dva sata i 13 minuta.

Prvi set otvoren je izjednačenom igrom obojice tenisera, ali je Fučovič prvi stigao do brejka, što je bilo dovoljno da povede s 1:0 u setovima.

Potpuno drugačija slika viđena je u drugom setu. Švajcarac je uz brejk poveo s 3:0, da bi Mađar uspio da dođe do samo jednog gema. Još jednom je Federer oduzeo servis svom rivalu i na kraju dobio set s 6:1.

U istom ritmu nastavio je Švajcarac i u trećem setu, te uz dva brejka poveo s 4:0. Do kraja seta prepustio je Fučoviču samo dva gema, te još jednom ubjedljivo slavio.

Igra mađarskog tenisera je znatno opala u odnosu na prvi set, pa je Federer i u četvrtom dijelu igre bio vrlo ubjedljiv.

Uz dva brejka došao je do prilike da servira za pobjedu, a potom i iskoristio treću meč loptu.

U sljedećem kolu Federer će igrati protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena, koji je ranije danas eliminisao Italijana Fabija Fonjinija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније