Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

02. 11. 2013. 19:12 >> 19:14
1

MASTERS(PARIZ)

Ferer i Đoković u finalu

David Ferer je nakon skoro tri godine pobijedio Rafaela Nadala 6:3, 7:5, plasirao se u finale Mastersa u Parizu i tako dobio priliku da brani titulu. Španca u finalu čeka duel sa Novakom Đokovićem koji je u tri seta bio bolji od Rodžera Federera (4:6, 6:3, 6:2).

Od početka je gledana velika borba dvojice Španaca. Ferer je u četvrtom gemu došao do brejka i bez većih problema je održavao prednost do konačnih 6:4, poslije 35 minuta igre.

Nadal je osvojio prvi gem u drugom setu, ali je Ferer uz jedan brejk stigao do 3:1. U naredna dva gema nije bilo brejkova, pa je Ferer zadržao prednost.

Ferer u desetom gemu došao do prve prilike da završi meč. Međutim, Nadal se izvukao, uzeo brejk, i izjednačio na 5:5.

Sličan scenario, ali sa obrnutim ulogama viđen je u narednom gemu, kada je Ferer iskoristio Nadalove greške i dobio novu priliku da servira za finale. Drugu priliku Ferer je i iskoristio za zaslužen trijumf poslije nešto više od jednog i po sata igre.

Iako je Federer već u prvom gemu imao priliku za brejk, Đoković je poveo sa 1:0. Međutim, Švajcarac brzo preokrenuo na 3:1. Poslije nekoliko izjednačenja, Đoković nije dozvolio novi brejk, pa je smanjio rezultat na 3:2.

U desetom gemu, vodila se velika borba. Đoković je imao dvije prilke za brejk, ali je Federer izjednačio. As udarcem je došao do prednosti, ali se Srbin nije predavao. Uspio je da dođe i do nove prilike za oduzimanje servisa. Ipak, na kraju gema bilo je 6:4 za Federera, poslije 46 minuta igre.

Na početku drugog seta, Federer je napravio novi brejk i poveo sa 1:0, ali je Đoković uzvratio i izjednačio na 1:1. U šestom gemu, Đoković je oduzeo servis protivniku i poveo sa 4:2 i priveo set kraju za izjednačenje.

Prvi brejk u odlučujućem setu, napravio je Đoković za vođstvo od 2:1. Novi brejk srpskog tenisera je uslijedio u sedmom gemu i iskoristio je. U posljednjem gemu nije izgubio poen i zasluženo je otišao u finale.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније