Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

05. 11. 2013. 17:52 >> 17:53

OSTAJE BEZ BODOVA

Troicki u julu kreće od nule

Sud za sportsku arbitražu donio je odluku da smanji suspenziju Viktoru Troickom sa 18 na 12 mjeseci, što znači da će se srpski teniser vratiti na teren sljedećeg jula, a neće imati nijedan bod na ATP listi.

Smanjenje kazne znači da će Troicki moći od ljeta naredne godine ponovo moći da igra na turnirima.

Troickog je Međunarodna teniska federacija (ITF) u julu suspendovala na 18 mjeseci zbog nepotpune saradnje sa antidoping zvaničnicima na turniru Masters serije u Monte Karlu, sredinom aprila ove godine.

Tada je Troicki dao nadležnima uzorak urina, ali ne i krvi, objašnjavajući to "strahom od igle". Kasnije je tvrdio da je dobio odobrenje za takav potez. Nakon što mu je 25. jula tokom turnira u Umagu izrečena kazna, žalio se Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Ovakva odluka znači i da Troicki neće moći da igra za Dejvis kup reprezentaciju Srbije u finalu Dejvisa kupa protiv Češke, od 15. do 17. novembra u "Kombank areni".

"Slučaj Troicki" najvjerovatnije će dovesti do promjene u antidoping pravilima ITF. Troicki nije bio pozitivan na doping, ali u Monte Karlu nije dao uzorak krvi na traženi dan, već sjutradan. Viktor se pravdao riječima da mu nije bilo dobro tog dana i da mu je dežurna zvaničnica ITF dozvolila da dâ krv sutradan.

"Vjerovatno će se pravilo promijeniti – kada igrač odbije ili ne da uzorak, kontrolor za doping trebalo bi da ponudi teniseru šansu da razgovara sa supervizorom turnira koji će mu objasniti njegove obaveze. Mislim da je pošteno reći da je na tu buduću promjenu najviše uticao slučaj Troickog", rekao je antidoping menadžer ITF Stjuart Miler nedavno za Si-En-En.


  Troicki: Kraj mojih snova o vrhunskom tenisu

Nakon što je Sud za sportsku arbitražu saopštio svoju odluku, oglasio se i Troicki, rekavši da će suspenzija uticati na njegovu dalju karijeru.

"Nadao sam se da će najteži period u mojoj karijeri i životu biti gotov, i stvarno sam vjerovao sudijama koje sam upoznao u Lozani. Imao sam ojsećaj da traže stvarnu istinu i da su je pronašli tokom saslušanja. Sada ova odluka predstavlja kraj mojih snova da budem vrhunski teniser, da stižem do finala na ATP turnirima i da se borim protiv najboljih na svijetu. Radio sam cijeli život za to, a onda mi je sve to oduzeto tokom jednog popodneva od doktora koga nijesam ni poznavao.

Nemam ideju šta sada da radim i gdje da idem. Nadam se da ću nekako uspjeti da se vratim", stoji u saopštenju Viktora Troickog.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније