Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

16. 03. 2014. 00:26 >> 01:00
3

IZNER SE NIJE PREDAVAO

Đoković uz dosta oscilacija do finala sa Federerom

Novak Đoković se plasirao u svoje prvo finale u 2014., pobjedom na Amerikancem Džonom Iznerom u polufinalu Matersa u Indijan Velsu. Dvostruki šampion u Kaliforniji slavio je rezultatom 7:5, 6:7 (2:7), 6:1 u setovima, nepunih dva i po sata igre

Đoković se tako revanširao Izneru za poraz u polufinalu turnira u Kaliforniji prije dvije godine (gubio u taj-brejku prvog i trećeg seta). Jedan brejk bio mu je dovoljan da osvoji prvi set, u drugom je dva puta prokockao šansu da završi posao, Izner je uspio da izbori taj-brejk, a kasnije i treći set, u kojem je Đoković odigrao mudrije, osvojio pet gemova u nizu i plasirao se u finale, gdje ga čeka njegov stari rival Rodžer Federer, koji je ranije danas bio bolji od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

U karijeri, 26-godišnji srpski teniser dva puta je osvojio trofej u Indijan Velsu, 2008. protiv Mardija Fiša i 2011. protiv Rafela Nadala. Finale sa Federom biće mu četvrto, jedno je izgubio od Nadala 2007. Švacarac je četiri puta podizao trofej Indijan Velsa - 2004., 2005, 2006 i 2012., tada upravo protiv večeras poraženog Iznera.

Već na startu meča vidjelo se da jedan brejk može presuditi. U prva da gema na svoje servise, ni Đoković ni Izner nijesu izgubili ni poen. Oba tenisera su branila gemove na svoj servis, sve do jedanaestog, kada je Đoković uspio da napravi odlučujući brejk za 6:5. Izner je u gemu ranije, na servis Đokovića imao tri vezane set lopte, ali je srpski teniser uspio da se izvuče iz naizgled bezizlazne situacije, preokrene i spase set.

To što nije iskoristio veliku šansu da stekne opgromnu prednost, kao da je uzdrmalo Amerikanca. Počeo je da griješi, njegovi bekhend udarci završavali su u autu, pa je Đoković nakon napravljenog brejka, izgubivši samo jedan poen, lagano uzeo gem na svoj servis, ujedno i set, koji je krunisao asom iz prvog servisa.

Izner je i ovog puta sjajno servirao kada je bio u teškim situacijama, kada mu je trebalo da se izvuče na Đokovićevih 0:30 sredinom seta, ali u cijelom prvom setu odservirao je samo dva asa.

 

Kraj seta i kraj Đokovićeve serije od tri vezana gema, Izner je prvi servirao u drugom dijelu meča, i poveo 1:0. Iako nijesu imali baš uspješan prvi servis, brejk šansi nije bilo sve do 7. gema, Đoković je mogao do prednosti, ali je Izner spasio gem (3:4). Drugi reket svijeta osvojio je sljedeći gem, a onda je viđena serija od četiri brejka.

Đoković je poveo 5:4, ali je odmah uslijedio brejk Iznera, zahvaljujući poenima iz dva sjajna riterna i greškama srpskog tenisera. Potom je uzvratio Đoković novim brejkom, imao je popravni za osvajanje seta, međutim na svoj servis nije uspio da osvoji nijedan poen, Izner je igrao agresivnije i pogađao blizu linije, pa se moralo u taj-brejk.

Obojica su poznati kao igrači koji rijetko gube u taj-brejku, ali je ovog puta Izner bio smireniji, uhvatio je momentum i nastavio sa ofanzivnom igrom, što mu je donijelo ubjedljivu prednost i pet set lopti. Iskoristio je drugu za ubjedljivih 7:2 u taj-brejku i 1:1 u setovima.

Iako je bio uzdrman na kraju drugog, Đoković je dobro počeo odlučujući set. U prva tri gema nije bilo uzbuđenja, a u četvrtom Đoković dolazi do prilike za brejk. Primjećivalo se da Izner osjeća bolove u lijevom koljenu, slabije se kretao, a servis gem je prepustio, netipično za njega, duplom servis greškom.

Đoković je, uz dosta muke, u narednom gemu potvrdio brejk prednosti, a do kraja seta vezao još dva. Iako to rezultat ne govori (6:1), mučio se u trećem setu, jedino je posljednji gem dobio ekspresno, ali se Izner tada već predao i bio svjestan da ne može do preokreta sa povredom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније