Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

18. 06. 2014. 12:03 >> 12:04

VIMBLDON

Đoković prvi nosilac, Marej treći

Drugi reket svijeta, srpski teniser Novak Đoković, postavljen je za prvog nosioca trećeg Gren slema sezone, Vimbldona, saopštili su organizatori.

Vodeći na ATP listi, Rafael Nadal, postavljen je za drugog nosioca, treći je branilac titule Endi Marej, a Rodžer Federer je četvrti.

Đoković i Marej profitirali su zbog formule na osnovu koje su se određivali nosioci.

Za formulu po kojoj se dobijaju nosioci za Vimbldon koristi se ATP lista od nedjelje prije Vimbldona, bodovi na travi u posljednje dvije godine, kao i 75 odsto bodova najboljeg turnira na toj podlozi tokom 12 mjeseci prije toga.

Vimbldon, koji počinje 23. juna, je jedini od četiri Gren slema koji se prilikom određivanja nosilaca ne vodi samo rankom na ATP listi.

Stanislas Vavrinka je tako peti nosilac iako je treći na ATP listi, a Miloš Raonić je osmi nosilac iako je trenutno deveti teniser planete. Zbog jedinstvene formule najbolje je prošao Felisijano Lopez koji je 25. teniser svijeta, a postavljen je za 19 nosioca na Vimbldonu.

U ženskoj konkurenciji formula nije imala nikakav utacaj na određivanje nositeljki. Tako je Serena Vilijams postavljena za prvu favoritkinju, ispred Na Li, Simone Halep, Agnješke Radvanjske i osvajačice Rolan Garosa, Marije Šarapove.

Ana Ivanović, koja je u nedjelju osvojila svoju prvu titulu na travi, je 11. nositeljka, dok je njena sunarodnica Jelena Janković sedma.

Nosioci na Vimbldonu, teniseri

1. Novak Đoković (2. na ATP listi)
2. Rafael Nadal (1)
3. Endi Marej (5)
4. Rodžer Federer (4)
5. Stanislas Vavrinka (3)
6. Tomaš Berdih (6)
7. David Ferer (7)
8. Miloš Raonić (9)
9. Džon Izner (11)
10. Kei Nišikori (12)

Nosioci na Vimbldonu, teniserke

1. Serena Vilijams
2. Na LI
3. Simona Halep
4. Agnješka Radvanjska
5. Marija Šarapova
6. Petra Kvitova
7. Jelena Janković
8. Viktorija Azarenka

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније