Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

05. 07. 2015. 19:11 >> 19:02

NAKON DEBIJA NA VIMBLDONU

Kovinić: Cilj da se zadržim u Top 100

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić u intervjuu za B92 govorila je o debitantskom nastupu na Vimbldonu, o teniskom počecima, ciljevima i o tome kako provodi slobodno vrijeme.

Danka je učešće na Vimbldonu završila u prvom kolu, pošto je Samanta Stosur bila prejaka....

“Nijesam imala strah od toga što je ona visoko plasirana i što ima odličnu karijeru. Meni je bilo lijepo da igram, zaista sam uživala. Moglo je da bude i bolje, mada sam mogla i lakšu protivnicu da dobijem na startu. Trebalo je bolje da riterniram, mada je i ona imala visok procenat prvog servisa. Ima nezgodan kik, čak i na travi, nijesam se izborila sa time“, počela je Kovinić.

Danka kaže da joj je u ovoj sezoni glavni cilj da sa zadrži u Top 100.

“Sada sam 92. na svijetu i imam da branim oko sto bodova do kraja godine, tako da mi je cilj da zadržim Top 100 rang. Voljela bih da budem oko 80-90. mjesta, u 75 bi bilo odlično. Jedan od krajnjih ciljeva u karijeri jeste Top 10, ali idem polako“.

Kovinić se potom osvrnula na svoje teniske početke.

"Bio je upravo Vimbldon, gledali smo kod kuće, igrala je Serena čini mi se, ali tada nijesam ni znala da je to Vimbldon i šta se dešava, bila sam baš mala. U Herceg Novom mi se sviđala atmosfera u teniskom klubu koji je odmah pored šetališta, bilo je mnogo djece i poželjela sam da počnem i ja da treniram. Roditelji mi čak nijesu ni dali odmah da krenem da igram, tražila sam to već sa pet godina. Mislim da su htjeli da se bavim nekim kolektivnim sportom, ali odabrala sam tenis. Kupili su mi prvo plastični reket, pa sam udarala u zid u holu svoje zgrade, i tek poslije dvije godine su me upisali u školu tenisa, sa sedam i po“.

Svi teniseri sanjaju da osvoje Vimbldon, ali za Danku je jedan drugi turnir poseban.

“Svi maštaju o Vimbldonu, ali nemam neki poseban turnir koji volim. Možda bih voljela da osvojim Rim – nikada nijesam igrala, ali svi mi kažu da je vrlo lijepo i dopada mi se kada gledam na televiziji“.

Više puta je Novljanka isticala da joj je Jelena Janković uzor, ali postoji još teniserki koje izuzetno cijeni.

“Sviđa mi se kako igra Simona Halep – dobro se kreće, ne igra previše agresivno, raznovrsna je i vrlo brza. Kod Šarapove mi se sviđa što uvijek djeluje smireno. Možda to i nije slučaj u teškim trenucima, ali odaje takav utisak. Takođe, ugledala sam se i na Li Na, ona je prava sportistkinja, i na terenu i po ponašanju“.

Danka slobodno vrijeme smatra veoma važnim, a uglavnom ga provodi sa priajteljima.

“Ovdje nijesam imala vremena ni za šta – u devet ujutru sam na terenima, vratimo se oko sedam-osam uveče. I inače mi je teško da se uklopim sa drugarima jer su i oni rasuti – neki su na koledžu u SAD, drugi u Beogradu, treći u Podgorici, četvrti u Herceg Novom, ali uglavnom gledam što više da se družim sa njima i da održavam prijateljstva. Mislim da je to najvažnije“, zaključila je Danka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније