Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

14. 10. 2019. 20:20 >> 20:36

VIČEVIĆ ZA TVCG

CG jaka vaterpolo zemlja, tako i da nastavi

Crna Gora je jaka vaterpolo zemlja, tako mora i da nastavi, traži put, da se uključe svi koji mogu da pomognu kako bi taj sport ponovo bio naš nacionalni proizvod, ocijenio je za TVCG naš proslavljeni vaterpolista Mirko Vičević, koji će naredne godine biti primljen u Kuću slavnih, kada je riječ o vodenim sportovima.

"Veliko je priznanje, najveće koje jedan vaterpolista može da dobije, da bude prepoznat od stručnjaka, trenera, novinara koji prate naše vodene sportove i da se pridružim izuzetnim igračima koji su već tamo", istakao je Vičević.

On je objasnio da priznanje nije neočekivano jer je i ranije bio nominovan. Istakao je i da ne može da izdvoji omiljenu titulu koju je osvojio tokom igračke karijere. 

"To je kao da majku pitate koje joj je dijete najmilije. Lijepe uspomene me vežu za svaku medalju, svaka ima poseban sjaj. Možda, eto, ona prva iz Madrida, sa Svjetskog prvenstva, to je godina za pamćenje u mojoj karijeri. Tada sam s Kotorom bio prvak one velike države, sa napunjenih 18 godina prvak svijeta i nekako projektovao sebi karijeru koja se pokazala kakva jeste", poručio je Vičević.

Naglasio je da ni danas ne može bez vaterpola.

"U njemu sam 40 godina, teško mogu zamisliti dan u kome ne mislim na vaterpolo, nijesam ne treningu ili ne učestvujem organizaciono. Posebno, ovih par godina kada imamo velikih problema zbog nedostatka bazena u Kotoru, to iziskuje dodatne napore, ne samo trenerske, već i sve ostalo šta treba uraditi da bi djeca mogla poći na trening", kazao je Vičević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније