Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Mina, Objavila: R.B. ]

08. 01. 2020. 17:36 >> 17:44

BAJIĆ

Korak ka olimpijskoj vizi napraviti na EP

Prioritet i glavni cilj vaterpolo reprezentacije u 2020. godini je plasman na Olimpijske igre (OI) u Tokiju, kazao je predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG) Dejan Bajić.

On je u intervjuu agenciji MINA rekao da se prvi korak za olimpijsku vizu mora napraviti na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, gdje je neophodno izboriti plasman u četvrtfinale kako bi se obezbijedilo učešće na kvalifikacionom turniru za OI.

Predsjednik VPSCG je, komentarišući rezultate seniorskog nacionalnog tima u prošloj godini, kazao da su bili razočaravajući i da je očekivao mnogo više.

Prema njegovim riječima, presudan za loš plasman i deseto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji bio je poraz od Australije nakon peteraca u osmini finala.

„Treba napomenuti da je selektor Vladimir Gojković, nakon završenih OI u Rio de Žaneiru, dobio povjerenje i podršku Upravnog odbora da tokom tekućeg olimpijskog ciklusa sprovede neophodne izmjene i podmlađivanje seniroske reprezentacije. Da organizuje i rad u mlađim selekcijama, kako bi se i u narednom periodu, do Igara u Tokiju, ali i nakon toga, stvorili preduslovi za opstanak Crne Gore u vrhu svjetskog vaterpola“, rekao je Bajić.

Bajić je kazao da je taj proces, imajući u vidu sjajne rezultate prethodne generacije, težak i složen.

„Pogotovo u uslovima stalno prisutnog očekivanja sportske, ali i šire javnosti za ostvarivanjem vrhunskih rezultata na svim takmičenjima na kojima učestvujemo. Ta očekivanja često idu i van okvira realnih ako uzmemo u obzir bazu igrača na koju se može računati, a znajući uslove u kojima se naši vaterpolo klubovi i vaterpolo radnici trude da funkcionišu“, rekao je Bajić.

On smatra da je neizbježno da podmlađeni i izmjenjeni sastav ima oscilacija u nastupima u jakoj konkurenciji.

„Ne zaboravimo da su 2018. osvojili Svjetsku ligu i bili šesti na EP, a peti godinu ranije na SP. U mlađim kategorijama bili smo srebrni 2016. na SP, osvojili smo zlato 2017. godine na Evropskom šampionatu, a srebro 2018. i 2019. na prvenstvima Evrope. Zato je veoma važna i potrebna iskrena podrška našoj reprezentaciji od svih dobronamjernih ljubitelja tog sporta“, rekao je Bajić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније