Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film

26. 08. 2016.

FILM

Dani slave

Petak, 26. Avgust u 21:10h na TVCG 1.

Ovaj film je biografija čuvenog kompozitora Kola Portera. U jednom pariskom salonu Kol upoznaje Lindu, zaljubljuju se i vjenčavaju uprkos Porterovog upozorenja da neće moći da joj bude vjeran. Poslije pobačaja dugo očekivane trudnoće, sele se u Njujork da počnu iz početka. Poter kreće da radi za MGM pišući komercijalne mjuzikle. Njegove avanture postaju toliko javne da ga Linda napušta i vraća sa u Pariz.

Nakon ozbiljne nesreće, Porteru prijeti amputacija nogu i Linda se vraća da ga njeguje. Nagovara doktora da mu ostavi noge, jer on ne bi podnio taj invaliditet. Porter, nesrećan što radi mjuzikle koji ga ne ispunjavaju, rastrzan bolom sijeda i piše mjuzikl «Kiss Me, Kate», koji predstavlja njegov najveći uspjeh. Zbog fatalne bolesti Linda propušta trijumf svog voljenog. Na samrtnoj postelji njih dvoje shvataju da je i pored svih teškoća njihova ljubav čista kao i kad su se upoznali.

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се