Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

M.L.B.

17. 04. 2024. 08:09 >> 17:53
Čitaj mi:

VIŠE OSUMNJIČENIH

Akcija SDT-a i USKOK-a: Uhapšen osumnjičeni za šverc droge

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su u ponedjeljak uhapsili crnogorskog državljanina M.M., zbog sumnje da je, zajedno sa više državljana Crne Gore i Hrvatske, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz SDT-a.

"Iz materijalnih, personalnih i elektronskih dokaza prikupljenih u izviđaju, u Crnoj Gori i Hrvatskoj, proizilaze osnovi sumnje da je lice lišeno slobode, u prošloj godini, postalo član kriminalne organizacije, koja je imala za cilj vršenje krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, u Crnoj Gori i Hrvatskoj, radi sticanja nezakonite dobiti, a čiji članovi su pored njega postali i državljani Crne Gore R.V. i F.R., kao i državljanin Hrvatske J.B. i druga nepoznata lica, pa su, djelovanjem u okviru kriminalne organizacije, neovlašćeno i radi prodaje, iz Crne Gore u Hrvatsku, morskim putem, prenijeli najmanje oko 250 kilograma marihuane, a potom i putničkim vozilima na teritoriji Hrvatske", saopštilo je SDT.

Kako je saopšteno, Specijalno policijsko odjeljenje je, prije lišenja slobode i podnošenja krivične prijave, uz asistenciju službenika Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, pretresalo stanove i druge prostorije koje koristi M.M., u Herceg Novom, i pronašlo tragove krivičnog djela i predmete koji mogu biti od koristi za postupak.

"Lišeni slobode je sproveden državnom tužiocu koji ga je saslušao kao osumnjičenog i odredio mu zadržavanje 72 časa, od časa lišenja slobode, a podnio je i predlog sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, da mu se odredi pritvor, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnosti od bjekstva", navodi se u saopštenju.

Državljani Crne Gore R.V. i F.R. su u prethodnom periodu u Hrvatskoj lišeni slobode i osuđeni na zatvorske kazne, dok je protiv državljanina Hrvatske J.B., u toj zemlji istovremeno pokrenut postupak od strane USKOK-a.

Kako je saopšteno iz SDT riječ je o akciji koordinisanog i istovremenog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (USKOK) i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a uz asistenciju službenika Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi Uprave policije, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се