Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

Biljana Rovčanin, TVCG

01. 05. 2024. 19:59 >> 08:04
2
Čitaj mi:

ADVOKAT ĐUKANOVIĆ

"Izručenje Kneževića nije povezano s nedavnim hapšenjima"

Izručenje kontroverznog biznismena Duška Kneževića Crnoj Gori nije povezano s nedavnim hapšenjima u Crnoj Gori, kaže njegov advokat Zdravko Đukanović. Navodi i da je sinoć saslušan po potjernicama u predmetu Kaspija, te da je negirao optužbe. I dok odbrana tvrdi da s tužilaštvom do sada nije bilo razgovora da Knežević dobije status sjedoka saradnika, pravnici ocjenjuju da ce to zavisiti od konkretnih dokaza koje pruži.

Nekadašnji prvi bankar Crne Gore i blizak saradnik bivšeg predsjednika Mila Đukanovaća Duško Knežević izručen je našoj državi iz Velike Britanije u zakonitoj proceduri, tvrdi njegov advokat Zdravko Đukanović.

"Nema nikakvih slučajnosti kako pitaju novinari ili neke druge povezanosti s prethodnim aktivnostima tužilaštva. Kada je riječ o pitanju statusa svjedoka saradnika odbrana sa tužilaštvom do sada nije razgovarala ali takva mogućnost po zakonu postoji", istakao je Đukanović.

To ne spori ni advokat Veselin Radulović. O Kneževićevom statusu svjedoka saradnika procjenu će donijeti tužilaštvo, a konačnu odluku sud. No za sve to neophodno je da se, kako kaže, ispune određeni uslovi.

"Treba doći do procjene da bi taj njegov iskaz koji bi doprinio otkrivanju drugih počinilaca i kriminalne organizacije, odnosno da njegov iskaz bude od pretežnijeg interesa nego krivično gonjenje njega samog. On će morati pružiti nešto više od priče o plavoj torbi, on će morati da pruži konkretne dokaze", kazao je Đukanović.

Viši sud je sinoć Kneževiću potvrdio pritvor koji mu je ranije određen, a zbog kako je kazao njegov advokat opasnosti od bjekstva na šta će uložiti žalbu. Protiv Kneževića se vodi više krivičnih postupaka u Crnoj Gori, a tereti se da je počinio krivična djela zloupotreba položaja i ovlašćenja u privrednom poslovanju putem potstrekavanja kao i stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. Sve te optužbe Knežević je sinoć negirao.

"Formalno je da se sinoć Duško Knežević izjašnjavao po potjernicama u slučaju Kaspija 1 i Kaspija 2. Blagovremeno ćemo informisati javnost o svim aktivnostima koje se tiču odbrane Duška Kneževića i u vezi sa aktivnostima koje se tiču krivičnih prijava koje je odbrana Duška Kneževića podnijela protiv Mila Đukanovića i ostalih funkcionera prethodnog režima DPS-a", kazao je Đukanović.

Naši sagovornici imaju međutim oprečne stavove da li Kneževićevo izručenje znači i pokretanje novih optužnica, te da li kao što je najavio uoči povratka u Crnu Goru donosi plavu torbu tj. krunski dokaz snimak na kojem bivšem predsjedniku Đukanoviću daje novac u plavoj torbi.

"Ja sumnjam da će on to uraditi i ako ima namjeru bilo bi to jako dobro za crnogorsko društvo da otkrije sve što zna da da dokaze koje ima ali ako i to uradi teško da može izbjeći podizanje nekih novih optužnica upravo protiv njega", kazao je Radulović.

Poštujući pretpostavku nevinosti, Radulović ističe da je krajnje neprimjereno da određenipolitičari predstavljaju Kneževića kao borca za pravdu i žrtvu bivšeg režimajer je višemilionsku imovinu stekao na kako kaže sumnjiv način i zahvaljujućikonekcijama prvenstveno sa bivšim predsjednikom Đukanovićem.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се