Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

06. 05. 2024. 18:00 >> 20:56
Čitaj mi:

IZBOR PORTALA

Vijesti koje su obilježile dan: Eskobar nije smijenjen, u okviru redovne rotacije dobiće novu funkciju

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vjesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 6. maj. Ovo je rubrika u kojoj ćete moći da pogledate i centralnu informativnu emisiju TVCG Dnevnik 2, i radijske Novosti dana odmah po emitovanju.

Stejt department je demantovao da je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar razriješen dužnosti, navodeći da će Eskobar u narednim nedjeljama, u okviru redovne rotacije, dobiti novu funkciju.

Crnogorsko tržište kapitala danas se može smatrati atraktivnijim za investitore i fondove zahvaljujući sveobuhvatnim reformama i kontinuiranim naporima na usklađivanju sa međunarodnim standardima, ocjenjuje predsjednik Komisije za tržište kapitala (KTK) Željko Drinčić.

Poznati arhelog iz Berana Predrag Lutovac ocjenjuje da manastir Đurđevi stupovi u Beranama predstavlja jedan od tri najznačajnija konfesionalna arhitektonska objekta u Crnoj Gori i da njegova kulturna vrijednost prevazilazi granice samo jedne konfesije.

Bivša poslanica Snežana Jonica ističe da ni nakon velikih najava o promjenama nakon 2020. godine i dalje nemamo zakone o Vladi i Skupštini. Iako se na njima nešto uradilo, smatra da ni ova vlast, kao i bivši 30-godišnji režim ne želi da svoj način funkcionisanja ograniči zakonom.

Glavni pregovarač Predrag Zenović kazao je za TVCG da je pravi momenat da Crna Gora napravi veliki korak ka Evropskoj uniji i da ga ovaj put neće propustiti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније