Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Mreža, TVCG ]

03. 10. 2023. 07:30 >> 07:35
1

KVALITET

Beranski studentski dom najjeftiniji u zemlji

Dom učenika i studenata u Beranama proslavlja 17 godina rada kao samostalna ustanova, a cijena od 40 eura svrstava ga u najjeftiniji studentski boravak u Crnoj Gori.

Ove godine u ovom studenjaku na sjeveru Crne Gore živi 160 učenika i 28 studenata.

Berane polako, ali sigurno postaje pravi studentski centar, a na to je jako ponosan direktor ove ustanove Goran Kiković. 

"Imamo učenike i studente iz Herceg Novog, Nikšića, sa Cetinja... Naši đaci i studenti nisu samo sa sjevera, već iz raznih gradova Crne Gore", kazao je Kiković za emisiji "Mreža" na TVCG.

Četvrdeset eura mjesečno podrazumijeva plaćanje smještaja i hrane - dakle tri obroka u menzi. 

"Dobri su nam smještajni kapaciteti, praktično su na nivou hotela", pohvalio se Kiković. 

Berane je s godinama postao centar zdravstva na sjeveru. Srednja i Viša medicinska škola bilježe sjajne rezultate što se tiče upisa učenika i studenata. 

"Atraktivno je biti medicinski radnik, a tu je i velika tradicija školstva u beranama. Naša Gimnazija uskoro slavi jubilej, a tu je Klinički centar", dodao je Kiković. 

U studentskom domu su rade četiri vaspitača i šef vaspitne službe.

"Dvadeset sedam godina postoji naš dom , a kao samostalna ustanova već 17 godina. Za crnogorske prilike imamo solidnu tradiciju. Mi smo dom za sve one koji žele da dođu do novih znanja, a bez obrazovanja i bez zdravlja nema ni napretka", poručio je Kiković. 

Što se tiče upisa i dobijanja studentskih mjesta, Kiković kaže da  uprava uvijek sagleda ukoliko se đak ili student nalazi u teškoj materijalnoj situaciji. 

"Ipak, na prvom mjestu nam je uspjeh", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније