Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Aida Rastoder, TVCG ]

17. 12. 2023. 11:49 >> 11:49
Čitaj mi:

FARMA KOD ROŽAJA

"Od stočarstva se skromno živi, ne vidim da će bolje biti"

Na oko 1.100 metara nadmorske visine u rožajskoj mjesnoj zajednici Radetina, Zećir Ledinić drži farmu jer je, kako kaže, to idealno područje za bavljanje poljoprivredom, pogotovo stočarstvom. Uprkos takvim uslovima, rijetko ko ovdje drži stoku.

"Ja sam jedan od tih koji je najviše u ovom poslu, ovo ostalo vidim da iz godine u godinu ovaj posao puca. U ovom poslu, pravo da vam kažem, nemaš neku zaradu. Može da se živi skromno, ali da imaš neku sigurnost, nemaš. Znači, barem za sad ne vidim da će to biti bolje, to ne znam", ističer Zećir za emisiju "Agrosaznanje" na TVCG. 

U njegovoj porodici se, kaže, uvijek držala stoka, ali ne u ovolikom broju. 2017. je odlučio da poveća broj grla, napravi objekat i počne ozbiljnije da se bavi tim poslom. No, nije sve ispalo kako je očekivao.

"Držalo se do sedam grla, te krupne stoke. Zagrizao sam neki imamak koji mi dan danas u grlu stoji. Ne mogu da ga progutam. Da je to ministarstvo htjelo da pomogne, ko želi da se bavi tim poslom. Ja sam, malo pravo da vam kažem, volio da zadržim porodicu na okupu, da mi djeca ne idu po bijelom svijetu, da ih ovdje zadržim, da bi mogli oni da žive od ovog što će raditi i to, da bi oni mogli živjeti. Mada, u startu mi je ministarstvo okrenulo leđa, tako da sam pao na koljena. Tada su govorili da objekat treba da se napravi, da će ministarstvo da subvencionira taj objekat. Tri projekta sam radio, slovo pri ministarstvu, i oni su me odbili. Nijesu su prihvatili taj moj projekat. Znači, ovaj objekat planirati sa 40 muznih grla, da bude sa mogućnošću proširenja. Jer smo stvarno mislili da ćemo uspjeti u ovom poslu. A mislim da smo se izgubili", priča Zećir za TVCG.

Na kraju je objekat izgradio od svog novca i uz pomoć brata, a dug i danas vraća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније