Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

A.B. [ Portal RTCG ]

26. 12. 2023. 17:08 >> 17:08
Čitaj mi:

SJEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA

Berane: Prodati parcelu, pa riješiti problem autobuske stanice

Ukoliko Opština Berane uspije da u januaru proda parcelu od 8,6 hektara u zonu DUP Lijeva obala Lima, mogla bi riješiti dva krupna unfrastrukturna problema u gradu, a to je izgradnja gradske tržnice i kupovina autobuske stanice.

To se moglo čuti danas na sjednici Skupštine opštine, na kojoj je usvojen Budžet Opštine Berane za 2024. godinu u iznosu od 13,1 miliona eura.

Menadžer opštine Berane Marko Lalević rekao je Portalu RTCG da će aukcija za prodaju zemljišta, nakon što je usvojen predlog odluke o prodaji, biti organizovana u januaru.

„Početna cijena je 1.999.842 eura. U pitanju je 8.698 metara kvadratnih. Licitacija će biti javna, podizanjem ruke. Ako uspijemo da prodamo to zemljište prioritetno bi bila izgradnja tržnice i naravno, u zvisnosti odprihoda koji bi ostvarili, rješavanje pitanja autobuske stanice“, kazao je Lalević.

To je u raspravi kazala i odbornica DF Vida Ivanović, koja je naglasila da je pitanje autobuske stanice jedno od gorućih pitanja u Beranama i izrazila nadu da bi moglo biti konačno riješeno ako bude novca od prodaje zemljišta. 

Kada se radi o Budžetu za narednu godinu, opozicioni DPS i SNP su imali niz primjedbi u vezi sa tim da se ne radi o razvoju i da nema kapitalnih investicija. Sekretar za finasnije, kao izvjestilac, saopštio je da je ovaj budžet rađen ranije, i da nisu u tom trenutku znali da će Vlada Crne Gore opredijeliti za sjver još dodatnih deset miliona eura.

„Nadamao se da će od toga biti novca za Berane, tako da bi do kraja drugog kvartala radili rebalans. Očekujemo i povećanje sredstava iz egalizacionog fonda za jedan broj opština među kojima je i naša, tako da će biti više novca i za kapitalne investicije“, kazao je Radošević.

Opoziciju je interesovalo i šta je sa milion eura od ekonomskog državljanstva, a na to je reagovao presjdnik opštine Vuko Todorović, koji je kazao da su sredstva na posebnom računu i da  će biti najvećim dijelom utrošena za putnu infrastrukturu na teritoriji opštine Berane.

„Budite sigurni da ni jedan jedini cent neće biti potrošen nenamjesnki“, poručio je Todorović.

Lokalnu vlast u Beranama nakon izbora od marta 2022. godine čini postizborna kolaicija DF, Demokrate, Berane sad, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora, dok su u opoziciji DPS i SNP.

Sjednicom koja je sazvana po hitnom postupku prvi put je predsjedavao novi predsjednik Skupštine opštine Milun Rmuš (Demokrate).

Na sjednici je za sekretara Skupštine izabran Zoran Jelić, koji je ovu dužnost obavljao i u prethodnom periodu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније