Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ D.B. ]

07. 03. 2024. 14:05 >> 14:13

BEZ VEĆINE

SO Žabljak nije izglasala zabranu gradnje

Odbornici Skupštine opštine Žabljak nijesu izglasali odluku o zabrani gradnje na godinu. 

Protiv Odluke o Moratorijumu na gradnju koju je predložila Durmitorska inicijativa bili su opozicioni DPS i SNP sa 11 glasova, uzdržani su bili njihovi koalicioni partneri u lokalnoj vlasti iz Demokratskog fronta, dok pet odbornika Demokrata koji zajedno čine vlast na Žabljaku sa Durmitorskom inicijativom nijesu učestvovali u glasanju.

Rasprava je trajala preko tri i po sata. 

Božidar Kasalica u ime predlagača kazao je da su rješenja koja predviđa planska dokumentacija ozbiljna prijetnja trajnoj devastaciji prostora u opstini Zabljak, i mogu dovesti do kolapsa sistema komunlane infrastrukture.

“Njihova implantacija u prostoru manifestuje se kroz dobijanje savremenih 'kiklop' naselja koje Žabljak pretvaraju u savremenu kasabu. Jagma za kvadratima stambenog prostora dobija neslućene razmjere, a cijene za opremanje Komunalnog zemiljšta koje su među najnižima u državi daju dodatni stimulans investitorima da u Zabljaku pronađu investicioni Eldorado”, rekao je Kasalica. 

Predsjednik Skupštine opštine Ivan Popović iz DF-a kaže da je ovu odluku trebalo prvo provući kroz sud naroda u javnoj raspravi, zbog čega su bili uzdržani tokom glasanja.

“Trebalo je da građani daju sud o moratorijumu, da se posvetimo duže ovoj temi i iznesemo sva mišljenja. To je najveći razlog zbog čega mislim da ova odluka nije dobra i zašto narod o ovome treba da odluci”, rekao je Popović. 

Marko Božović iz opozicionog DPS-a ideju o zabrani gradnje okarakterisao je kao zabranu života na Žabljaku. 

"Koliko bi ovom odlukom Opština izgubila finansijskih sredstva i ko može garantovati ako se PUP ne usvoji do roka koji ste predvidjeli za moratorijum, do 1. aprila 2025. godine", rekao je Božović. 

Vlast na Žabljaku čine Durmitorska inicijativa (6), DF (6) i Demokratska Crna Gora (5). 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније