Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.V.

09. 05. 2024. 19:15 >> 19:15
1

NVO Veterani 63 Padobranske brigade

U Beranama odata počast maršalu Žukovu i Danu pobjede nad fašizmom

Predsjednik NVO Veterani 63 Padobranske brigade Nebojša Jušković, u ime organizacije, položio je danas vijenac na spomenik maršalu SSSR Georgiju Žukovu u Beranama, čiji je bio jedan od inicijatora za podizanje spomenika prvog ove vrste na tlu Evrope.

Svečanost u Beranama organizovao je Srpski klub povodom i u čast 79. godišnjice pobjede nad, kako su kazali iz te organizacije, "najvećim zlom u istoriji čovječanstva", fašizmom, nacizmom u Drugom svjetskom ratu, čiji je simbol pobjede, navode, bio maršal Žukov.

Jušković je, kako dodaju, istakao da se upravo danas kada se grubo vrši revizija istorije i kada je nacistička ideologija nažalost u usponu, "mi potomci slavnih predaku dužni smo čuvati sjećanja na 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom" i zato, kako navodi, veličaju one koji su kreatori pobjede i Dan koji je simbol antifašističke Evrope.

"Zato, vječna slava svim palim borcima i junacima u borbi protiv fašizma i nacizma i neka nam je srećan Dan pobjede nad fašizmom", zaključio je Jušković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније