Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

02. 12. 2019. 13:21 >> 13:19
2

ĐELJOŠAJ U SAD

Dijaspora spremna da pomogne razvojne projekte

Dijaspora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) spremna je da pomogne u razvojnim projektima u Malesiji u svim segmentima, kazao je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

Kako je saopšteno iz te lokalne samouprave, tokom višednevnog boravka u SAD, Đeljošaj i direktor preduzeća "Komunalije" d.o.o. Tuzi, Nikola Camaj, održali su niz značajnih sastanaka u toj zemlji.

"Susreti sa našim iseljenicima su bili prva adresa, ne samo za sastanke nego i za druge planirane događaje povodom 28. novembra, kao i za mnogobrojne susrete u prikupljanju pomoći porodicama koje su preterpjele štetu u razornom zemljotresu u Albaniji", navodi se u saopštenju Opštine Tuzi.

Na sastancima sa našom dijasporom kako su kazali, bilo je riječi o važnim temama za razvoj te opštine.

"Poseban akcenat je stavljen na razvojne kapacitete naše opštine kao što su poljoprivreda, vinogradarstvo i ostale važne grane društva", navodi se u saopštenju.

Razgovaralo se, kako su kazali, i o razvojnim projektima koji su planirani Budžetom opštine za 2020. godinu.

Đeljošaj se, dodaju, naročito osvrnuo na razvoj ruralnih područja Malesije koja su, kako navode, dugo zapostavljena od strane prethodnih vlasti.

"Naša dijaspora je, kao i ranije, iskazala spremnost da pomogne u razvojnim projektima u Malesiji u svim segmentima. Rezultat ove institucionalne saradnje od naredne godine, će biti taj što ćemo skupa raditi na konkretnim projektima razvoja infrastrukture u Malesiji", navodi se u saopštenju.

Đeljošaj je najavio inteziviranje rada kancelarije za saradnju sa dijasporom u punom kapacitetu, koja će pojednostaviti birokratiju i administrativne procedure u okviru svojih nadležnosti, te će omogućiti poreske olakšice potencijalnim investitorima za stvaranje sigurnijeg investicionog ambijenta na ovim prostorima.

"Razmatrana je ideja za formiranje Savjeta, u našim udruženjima dijaspore, koji bi se bavio izradom strategije za stvaranje povoljnijih uslova za ulaganja u Malesiju", kazali su iz Opštine Tuzi.

Čelnici Opštine Tuzi, izrazili su zahvalnost svojim sunarodnicima u dijaspori na bratskom dočeku i maksimalnoj podršci svom zavičaju u Malesiji, kad god se iskazala potreba.

"Takođe, iskazali su spremnost na maksimalnoj saradnji sa našim ljudima i udruženjima koja djeluju u našoj dijaspori", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније