Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila B.B. ]

03. 06. 2020. 10:37   >>  10:35 6

UNIJA CG US GLOBAL

Srbija napadima na CG ugrožava mir na Balkanu

Intenzivirani verbalni napadi na državu Crnu Goru i njene institucije od predstavnika vlasti Republike Srbije, ugrožava mir i stabilnost u regionu Jugoistočne Evrope, smatraju u Uniji Crne Gore US Global, pozivajući crnogorsku i međunarodnu javnost da se suprotstavi toj, kako su kazali, nacionalističkoj pošasti.

Kako Unija ističe u saopštenju, ovi napadi su inspirisani permanentnim subverzivnim aktivnostima države Srbije preko filijale Srpske pravoslane crkve u Crnoj Gori koja manipuliše sa pravoslavnim vjernicima.

"Ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić, kome je bilo zabranjeno poslije 5. oktobra 2000. godine da uđe u veći dio zemalja EU i u USA, danas je ponovo na liniji konfrontacija sa svijetom i susjedima. Njegova retorika je nediplomatska i retrogradna, a fokusirana je na plasiranje neistina i teških uvreda na račun Crne Gore. Sve je ovo dio i aktuelne političke situacije u Srbiji i aktuelne predizborne kampanje. U stanju je da zarad političkih poena rizikuje ozbiljno narušavanje mira sa Crnom Gorom samo radi rezultata na izborima. Ista retorika se pojavljuje u zvaničnom obraćanju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i ministra Vojske Aleksandra Vulina, kao i verbalno nevješte premijerke Srbije Ane Brnabić. Ovaj trend atakovanja na crnogorsku vlast, narod i identitet podržava ogroman broj pripadnika tzv društvene elite u Srbiji i na taj način se stvara egzaltirana atmosfera nacionalističke blasfemije koja je direktno uperena i protiv sve malobrojnijih Crnogoraca u Srbiji koji su obespravljeni i obilježeni kao otpadnici iz 'srpstva' i kao takvi izloženi raznim pritisima i asimilaciji. Sve je ovo usmjereno kao pritisak na njih, jer predstoji Popis stanovništva Srbije u kome se očekuje da Crnogorci pod pritiscima nestanu kao nacionalna zajednica", ističe se u saopštenju, koje je potpisao predsjednik Unije Mirsad Jahović.

Unija CG US Global poziva crnogorsku i međunarodnu javnost da se suprostavi ovoj nacionalističkoj pošasti i doprinese vraćanju mira i stabilnosti u region Balkana.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније