Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Portal Analitika

13. 08. 2015. 17:10 >> 10:19
25

ZA POLICIJU I VDT

Kako su TV Vijesti o hapšenju u Budvi znale prije drugih?

Na današnjoj konferenciji za medije, povodom hapšenja u Budvi, pojedine novinare interesovalo je otkud su određeni crnogorski mediji imali infomaciju o hapšenju prije nego ostali.

Novinarku RTCG-a, Irenu Rašović, zanimalo je zašto su pojedini mediji imali detalje koji se vode kao državna tajna.

„Hoće li neko da odgovara? Ukoliko je trebalo javnost da sazna, zašto nijesu svi mediji ravnopravno obaviješteni?“, pitala je novinarka Javnog srevisa.

Pomoćnik direktora Uprave policije, Milovan Pavićević, odgovorio je da policiji nije odgovaralo da sami čin hapšenja bude javan, te da to dokazuje činjenica „konspirativnosti policije i pronalazak svih osumnjičenih na svojim adresama“.

„Prije svega, čin hapšenja je trebalo da se izvede u strogoj tajnosti zbog konspirativnosti službenika kriminalističke policije, što je profesionalni standard i princip funkcionisanja policije“, objasnio je Pavićević.

On je dodao da takve i slične situacije u narednom periodu treba ispitati.

Glavnog i odogovornog urednika Informera, Novaka Uskokovića, interesovalo je „ko je prodao informaciju da će biti o hapšenja za 3.000 eura i da li će to biti istraženo?“.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je pozvao Uskokovića da dođe u Tužilaštvo i iznese sve informacije koje ima.

“Ovim krivičnim djelima za koje postoje osnovi sumnje da su počinili ovi osumnjičeni, kao i drugi, napadnute su osnovne vrijednosti društva, temelji društva. Osnovne vrijednosti društva štitimo svi zajedno, pa i poslenici javne riječi. Čini mi se da bi poslenici javne riječi trebalo do ovakvih informacija da dolaze na konferencijama za medije“, poručio je Katnić i dodao da je sve „mimo toga na štetu osnovnih društvenih vrijednosti“.

Prilog Irene Rašović, TVCG:

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније