Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 08. 2015. 20:22 >> 01:19

OVE GODINE

Azil zatražilo oko 1.500 ljudi

U Crnoj Gori, od početka godine, azil je zatražilo oko 1.500 ljudi, a u Centru za azilante trenutno boravi njih pet.

Dijana Drašković, TVCG

Direktor Uprave za izbjeglice i azilante Željko Šofranac kaže da je Crna Gora  azilantima najčešće država tranzita i većina njih nastavlja put prema drugim državama Evrope.

Šofranac je gostujući u Dnevniku RTCG, kazao da oni koji su smješteni u Centar dobijaju puni pristup pravima koja je država prema standardima dužna da im obezbijedi. 

Šofranac kaže da je u posljednjih nekoliko godina 14 azilanata dobilo status izbjeglice.

"S obzirom na to da prvostepeni i drugostepeni postupak traje nekih šest mjeseci to pravo nisu iskoristili do kraja, sad trenutno imamo tri status azilanta ili dva, jer je jedno lice prije neki dan otišlo, tako da imamo dva sa statusom izbjeglica", pojasnio je Šofranac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније