Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 10. 2015. 13:53 >> 13:50
4

ZA VIKEND

Obilna kiša i crveni meteoalarm

Meteorolozi su za dane vikenda najavili nestabilne vremenske prilike sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na primorju i području Boke Kotorske u širem regionu Orjena, biće jako nestabilno vrijeme sa obilnom kišom posebno u subotu u popodnevnim i večernjim satima i u nedjelju prije podne.

 

U ovom regionu, po riječima meteorologa Branka Miceva iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore (ZHSCG), količina padavina će dostizati i prelaziti oko 100 litara po metru kvadratnom, pa je za ovo područje zvanično na sajtu Hidrometeorološke službe izdat crveni meteoalarm što znači ekstremnu opasnost od obilnih padavina.

Moguće posljedice od nevremena su bujični tokovi usljed naglog dotoka vode, a u urbanim područjima gdje je otežano odvođenje atmosferske kanalizacije u drenažnom sistemu može doći do plavljenja.

Takođe duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine, kao i na ranijim klizištima mogući su odroni, upozorava Micev. Nakon vikenda sa obilnim padavinama u ponedjeljak će biti uglavnom oblačno sa slabom kišom, a u utorak promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima.

 

"Ponovo nestabilno vrijeme se očekuje u srijedu i četvrtak, a na primorju će ovih dana biti druga kišna serija sa obilnijim padavinama", kazao je Micev za Skala radio.

Na sajtu ZHSCG navodi se da se obilne količine padavina, intenzivnije u subotu, očekuju u kasnim popodnevnim satima, tokom noći i u nedjelju.

"U ponedjeljak još tokom prvog dijela dana mjestimično kiša ili pljusak i grmljavina, a u popodnevnim satima djelimično razvedravanje. Tokom utorka promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a kasno tokom noći ponegdje moguća kiša. U srijedu ponovo jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, intenzivnijom u drugom dijelu dana i tokom noći. Vjetar povremeno umjeren do jak, na udare ponegdje i veoma jak, u subotu istočnih, a u nedjelju i srijedu južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha u blagom padu", prognozirali su meteorolozi.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније