Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 10. 2015. 19:34 >> 08:21
115

U CENTRU PODGORICE

Napad demonstranata na policiju

U centru Podgorice, kod Pošte Crne Gore, večeras je došlo do sukoba policije i demonstranata Demokratskog fronta. Policija je bila primorana da na demonstrante baci suzavac, jer su demonstranti raznim predmetima gađali policiju. Reporteri Portala RTCG javljaju i da su polomljeni izlozi u glavnoj podgoričkoj ulici. Trenutno je u centru Podgorice mirno, saobraćaj se odvija nesmetano, a policija obezbjeđuje taj dio grada.

Zbog remećenja javnog reda i mira, kao i nasilnog napada na policiju, Uprava policije očekuje hitnu reakciju Vrhovnog državnog tužilaštva. 

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici je večeras otvoren za saobraćaj, nakon što je kratko bio blokiran, jer su tu ponovo pokušali da se okupe demonstanti koji su i prethodnih dana protestovali ispred zgrade Skupštine.

Prema nezvaničnim informacijama, lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević i potpredsjednik Skupštine Branko Radulović lakše su povrijeđeni u sukobu s policijom.

Ispred Skupštine večeras je uhapšeno više osoba, a nezvanično među njima su pripadnici Pokreta za neutralnost Marko Milačić i Vladislav Dajković.

Predsjedništvo Demokratskog fronta odlučilo je da se protesti nastavljaju, a novo okupljanje su, iako nijesu dobili nikakvu dozvolu od policije, zakazali za večeras u 20 sati.

Prethodno su, kako javljaju reporteri Portala RTCG, večeras pristalice pokreta "Otpor diktatorskom režimu", na kratko blokirale saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. Okupljeni su dobacivali policiji. 

Oni su prethodno prošli policijski kordon na mostu Blaža Jovanovića i sjeli na trotoar ispred Skupštine Crne Gore. Policija je nakon sat demonstrante potisnula ka drugom dijelu grada. Lider NOVE Andrija Mandić za 20 časova najavio novi protest ispred Skupštine.

Mandić je za Televiziju Vijesti kazao da se protesti nastavljaju i novo okupljanje zakazao za 20 časova ispred Skupštine Crne Gore. On je kazao i da vjeruje u političko rješenje, i da će kroz političku akciju ispuni ciljeve. I na zvaničnom Fejsbuk profilu "Sloboda traži ljude" novi protes zakazan je za 20 časova.

Okupljanje je počelo u 17 časova u Podgorici kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom u znak protesta zbog intervencije policije, kojom su okončani protesti Demokratskog fronta.

Protest je zakazao novinar Marko Milačić na svom Fejsbuk profilu, gdje je pozvao sve građane Crne Gore, bez obzira na to koju partiju preferiraju, da preuzmu stvar u svoje ruke i da organizuju blokadu mosta Blaža Jovanovića povodom posljednjih dešavanja u Podgorici.

 

Пратите нас на

Коментари115

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније