Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

24. 11. 2015. 23:01 >> 22:51

KOMISIJA

GA: Neobično odugovlačenje po pitanju Vujovića

Komisija za sprječavanje sukoba interesa treba, u što skorijem roku, da donese odluku o utvrđivanju eventualnog konflikta interesa člana Savjeta agencije za elektronske medije, Zlatka Vujovića, upozorili su iz Građanske alijanse (GA). Predsjednik GA, Boris Raonić, u otvorenom pismu predsjedniku Komisije za sprečavanje sukoba interesa, Slobodanu Lekoviću, ukazao je na neobično odugovlačenje od strane Komisije.

Komisija, podsjetio je, o tom slučaju nije uspjela da usvoji odluku po zahtjevu Administrativnog odbora već dva mjeseca.

“Kao organizacija koja se prioritetno bavi odgovornošću u radu nadležnih institucija, postavljamo nekoliko pitanja: Koji su razlozi ovakvog postupanja, te da li se možda radi o neadekvatnom radu Stručne službe koja po nekoliko puta članovima Komisije predlaže odluke koje se odbijaju većinom glasova kao neosnovane, nepotpune i pravno neutemeljene”, navodi se u pismu.

GA interesuje, ukoliko je istinita informacija koju su dobili od stručne službe- da se prijedlozi odluka već nekoliko puta odbijaju od strane članova Komisije, šta su razlozi takvog postupanja i da li je riječ o pritiscima unutar Komisije na rad Službe.

“Da li razloge možemo tražiti u bliskim odnosima gdina Vujovića sa Vama, o čemu govore naša saznanja iz Stručne službe i sami Memorandum o saradnji(www.konfliktinteresa.me/aktuelnosti/memorandum.htm)?”, navodi se u pismu.

Raonić je pitao da li će i u kom momentu Stručna služba odlučiti da sačini novu odluku koja će biti drugačijeg merituma, odnosno da se članovima Komisije ponudi na glasanje odluka po kojoj Vujović jeste u konfliktu interesa.

“Obavještavamo Vas da polako ulazite u zonu koja mora biti predmet interesovanja drugih organa, nadam se da ćete ipak ispoštovati zakonske, profesionalne, pa i moralne obaveze i da nećete dozvoliti da poslednjih mjesec dana rada Komsije bude zapamćeno po skandalu uzrokovanom podnošenjem inicijativa za istražne postupke više državnih organa”, poručio je Raonić.

On je naveo da se nada da Leković neće dozvoliti dalju kompromitaciju takvim postupanjem.

“Te da ćete u što skorijem roku predložiti Odluku članovima suprotnog merituma od prethodnih i ispitati da li postoji podrška od strane članova Komisije”, zaključuje se u pismu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније