Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 11. 2015. 14:03 >> 13:56
2

U PODGORICI

Parada ponosa 13. decembra

Treća Parada ponosa u Podgorici biće održana13. decembra, saopšteno je danas iz organizacije Kvir Montenegro.

 

Organizacioni odbor Montenegro Prajda donio je odluku i o promjeni maršute Povorke, u odnosu na onu koja je korištena tokom prethodne dvije godine. Za Organizacioni odbor je bitno da maršuta bude u centru Podgorice, a sama maršuta biće odabrana uz konsultaciju sa predstavnicima Uprave policije Crne Gore", saopštio je organizator.

Uvjereni su da su se stekli uslovi za mirno održavanje trećeg Montenegro Prajda.

"Te da ćemo u nedjelju 13. decembra zajedno sa građankama i građanima Crne Gore, našim prijateljima, članovima porodica i podržavaocima naših osnovnih ljudskih prava biti u prilici da mirno prošetamo ulicama Podgorice za svaki crnogorski grad u kojem to još uvijek ne možemo da uradimo i za svaku LGBTIQ osobu iz Crne Gore koja je primorana da živi svoj život skriveno i u strahu. Podsjećamo da je mirno okupljanje LGBTIQ osoba prvenstveno bilo planirano za oktobar mjesec, ali je zbog kompleksne političke situacije u društvu, Povorka odložena za decembar mjesec", navode organizatori.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније