Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 12. 2015. 12:15 >> 16:04
4

DAN PODGORICE

Na antifašizmu gradimo društvo solidarnosti

Predstavnici Pozitivne Crne Gore, povodom Dana oslobođenja Podgorice, položili su vijenac na Spomenik Partizanu Borcu na Gorici.

Predsjednik Gradskog odbora Glavnog grada Radovan Marić, potredsjednica Milena Pavićević, članica Predsjedništva GOGG Mira Asanović i članovi GOGG Miloš Radonjić i Ruzdhi Lluka, politički direktor Aleksandar Ražnatović i članovi Foruma mladih bili su u delegaciji Pozitivne.


Marić je, tom prilikom, kazao da Pozitivna Crna Gora baštini antifašističke vrijednosti i da se zalaže za građansko društvo zasnovano na humanosti i solidarnosti.

"Našim precima, koji su nesebično dali živote za slobodu i stvaranje građanskog društva, ovom prilikom odajemo počast, a ovo je dodatno i poruka sadašnjim i svim budućim generacijama da promovišu antifašističke ideje i vrijednosti, jer jedino na taj način možemo razvijati društvo bez podijela, odnosno društvo solidarnosti i jednakosti”, zaključio je Marić.

Demokrate: Neizmjerno poštovanje i zahvalnost žrtvama za slobodu

Vijenac na Spomenik Partizanu borcu položila je i delegacija Demokratske Crne Gore, na čelu sa predsjednikom stranke, Aleksom Bečićem. Time su Demokrate, kako navode u saopštenju, izrazile neizmjerno poštovanje i zahvalnost za sve one koji su svoj život dali za slobodu, ali i jasno potvrdile nesumnjivo antifašističko opredjeljenje i ponos nastavljača antifašističke tradicije.

“Današnji praznični dan za sve Podgoričanke i Podgoričane, prilika je da se podsjetimo istog datuma od prije 71 godinu, čije vrijednosti slobode, pravde, istinoljubivosti i antifašizma ostaju putokaz mladim generacijama, koji se u svim vremenima i na svim prostorima valja slijediti. Važnost dana u kojem je, nakon pokazane hrabrosti naših baka i djedova u višegodišnjem suprostavljanju najpogubnoj ideologiji koja je zadesila prošli vijek, fašizam konačno pobijeđen u Glavnom gradu, obavezuje nas da se i mi, na njih ponosni potomci, istinom, pravdom i slobodnim umom odupremo svakom pokušaju da se od nas naprave moderni robovi. Vjerujem da nakon više od sedam decenija otkako smo pobijedili fašizam, zaslužujemo da živimo bogatijim i ispunjenijim životom u ljepšem, odgovornije vođenom i gradu zadovoljnih građana, sa višom zaposlenošću, kojim će se upravljati na pošteni način. Dužni smo to svim borcima koji svoj život nisu položili da bismo mi, jedan ljudski vijek kasnije, živjeli u slobodi bez slobode, u društvu gdje će neki pojedinci biti privilegovani, a drugi poniženi", poručuju Demokrate.

Oni, takođe, čestitaju Nikoljdan svima koji slave ovu krsnu slavu, "uz želju da ovu i svaku narednu dočekaju u radosti i veselju i njihovim domovima".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније