Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 05. 2013. 15:03 >> 15:03

EU INFO BUS

Cetinjski učenici crtali za Evropu

U susret 9. maju - Danu Evrope, „EU info bus“ karavan ponovo je posjetio Cetinje, gdje je danas na Dvorskom trgu organizovana akcija pod nazivom „Crtaj za Evropu“ u kojoj su učestvovali učenici cetinjskih škola.

Učenici su crtežima pokazali kako vide Evropsku Uniju i evropske integracije. Zaintersovani su imali priliku i da se oprobaju i u kvizu o EU, ali i da sastave slagalicu o Uniji. Za učenike su obezbijeđene brošure kao i drugi propagandni materijal koji je podijeljen tokom akcije.

Izvršna direktrorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević je kazala da je cilj kampanje na Cetinju bio da se obilježi Dan Evrope i da se najmlađoj populaciji približi Evropska Unije i njene vrijednosti.

„Želimo da ohrabrimo mlade ljude da njeguju evropske vrijednosti, a crtanje je jedan od načina da saznamo koja su njihova očekivanja od Evropske Unije. Nagradili smo tri najbolja rada, ali i sve one koji su se pridružili akciji“, kazala je Uljarević, dodajući da će radove koji su nastali tokom akcije uključiti u konačni izvještaj koji je dostaviti Delegaciji EU u Crnoj Gori koja i podržava cijeli projekat.

„Nadam se i da će ova akcija postati tradicija, posebno zbog Cetinja, koje je prepoznato kao grad umjetnika i umjetnosti“, naglasila je Uljarević.

Drugi sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Damir Šabanović je ukazao da je cilj tog ministarstva da što više približi evropsku tekovinu građanima i pozvao je sve crnogorske građane da što više posjećuju njihov sajt i interesuju se u Generalnom direktoratu za evropske integracije za sve ono što je aktuelno za proces evropskih integracija.

„Moja poruka svim građanima Crne Gore je da se ne ustručavaju da postave pitanja, kako bi bili upućeni na pravu informaciju, kada je u pitanju proces pregovaranja naše zemlje i EU“, istakao je Šabanović.

On je rekao i da su u Ministartsvu vanjskih poslova veoma zadovoljni dosadašnjim interesovanjem za proces pridruživanja EU, jer je „EU info bus“ karavan obišao mnoge crnogorske gradove .

„Građane najviše interesuje pitanje životnog standarda, zatim i oblast poljoprivrede, bezbjednosti hrane, kao i zaštita životne sredine. Interesovanje postoji i za poglavlja 23i 24“, ukazuje Šabanović.

 

Milena Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније