Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 02. 2016. 17:33 >> 17:19
6

U ULCINJU

Ukradena albanska zastava sa kancelarije Savjeta

Rano jutros napadnute su prostorije Nacionalnog Savjeta Albanaca u Crnoj Gori i nasilno istrgnuta nacionalna zastava Albanaca, zajedno sa postoljem koje je bilo zašarafljeno na zidu, dok je zastava ukradena, saopštili su iz Savjeta.

Iz Nacionalnog Savjeta Albanaca oštro su osudili izvršioce ovog vandalnog akta koji, kako se kaže u saopštenju predsjednika Savjeta Genci Nimanbegua, "ugrožavaju međuetnički sklad i pokušavaju spriječiti slobodan iskaz naše albanske nacionalne pripadnosti".

Kako kaže Nimanbegu, u Nacionalnom savjetu smatraju da ovakvi neprimjerenih postupci pripadaju prošlim vremenima za koja su mislili da su iza nas.

Albanski nacionalni savjet izražava zabrinutost zbog ovakvog izliva mržnje prema albanskom narodu jer je to štetno za demokratizaciju društva.

Ovaj slučaj, Savjet je prijavio policiji.

"Albanci u Crnoj Gori, dosadašnjim djelovanjem su doprinijeli i doprinose odnosima tolerancije, poštujući specifičnosti svih građana nacionalnih zajednica koji žive u Ulcinju i u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju i dodaje da se sličan slučaj dogodio 1. juna prošle godine, kada je na isti način istrgnuta nacionalna zastava Albanaca.

"Mi se ne želimo i ne možemo baviti nagađanjima ko bi i zbog čega mogao biti počinitelj ovog nedjela, ali ovom prilikom apelujemo i pozivamo sve nadležne organe, a posebno Odjeljenje bezbjednosti Ulcinj, koje se nalazi preko puta kancelarije Nacionalnog savjeta Albanaca, da preduzmu hitne mjere u otkrivanju počinioca ovog krivičnog dijela, te da sudski organi što prije procesuiraju i osude, kao primjer drugima da se ovakav nemili čin više ne ponovi, prvenstveno u tolerantnoj sredini kao što je Ulcinj gdje su sklad i poštovanje posebne vrijednosti koje se trebaju čuvati", zaključuje se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Nacionalnog Savjeta Albanaca u Crnoj Gori, Genci Nimanbegu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније