Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me

02. 05. 2016. 14:24 >> 20:44
3

POTPISAN UGOVOR

Besplatan oftalmološki pregled i kod privatnika

Fond za zdravstveno osiguranje sklopio je ugovor sa privatnim oftalmološkim ordinacijama za prvi kontrolni pregled i određivanje dioptrije. Ugovor je stupio na snagu od juče, a u Fondu se nadaju da će se na taj način smanjiti listi čekanja za pregleda očiju.

Brojni pacijenti žale se na dužinu čekanja na pregled u Kliničkom centru Crne Gore.

"Kažu da se najviše mjesec čeka. Kad se zakazuje bude i po tri mjeseca. Dosta se dugo čeka. Čeka sam i po sedam-osam mjeseci", kažu građani.

Od Uprave Kliničkog centra, Televiziji CG još nije stigao odgvor zašto se toliko čeka, a kad odgovor stigne objavićemo ga.
Takođe, građani su se žalili i na čekanje u privatnim ordinacijama, ako su došli na pregled preko Fonda.

"Rekli su mi da nemaju slobodnih termina za pregled. Navodno, blagovremeno vrijeme je za tri mjeseca. Ja sam ostavila broj telefona i bez komentara otišla", ispričala je svoje iskustvo jedna od pacijentkinja.

Da bi se smanjilo vrijeme čekanja za kontrolni pregled i odrađivanja dioptrije kod oftalmologa, Fond zdravstva u narednih godinu zaključio je ugovore sa šest privatnih zdravstenih ustanova u Podgorici, u Baru sa dvije, a u Nikšiću i Beranama po jednom.

"Primena tih ugovora će početi odmah, dakle poslije praznika. Nadležnost Fonda je praćenje ugovora, kontrola njihovih izvršenja, kao i kontrola faktura, a ugovorima je reguliasno koliko pacijent može da čeka na pregled", pojasnio je portparol Fonda zdravstva, Amer Ramusović.

Jedan od oftalmologa-hirurga koji je sa Fondom zaključio ugovor, Zoran Koturović, nije mogao da precizira koliko će pacijenti čekati na pregled. Ali, tvrdi da je jedno sigurno - njegove kolege u državnim ustanovama biće rasterećnije, a kvalitet usluge znatno bolj.

"Naši pacijenti biće u prilici da u što kraćem vremenu dođu na pregled i poboljšaće oftalmološku uslugu koju pacijenti očekuju", kazao je Koturović.

Na listi čekanja na Klinici za očne bolesti u Kliničkom centru Crne Gore trenutno se nalazi 366 pacijenata.

Svetlana Slavujević, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније