Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 06. 2016. 21:48 >> 21:30

SD PORUČUJE

Interesi djece moraju biti prioritet

U Crnoj Gori potrebno je raditi na preduzimanju konkretnih mjera u zaštiti i unapređivanju prava djeteta, ocijenjeno je iz Socijaldemokrata (SD) i poručeno da je poštovanje njihovih prava temelj izgradnje naprednog društva.

Potpredsjednica Foruma žena SD-a, Ivana Raščanin je, povodom obilježavanja 1. juna - Međunarodnog dana djeteta, poručila je da je zadatak svih da se angažuju u preduzimanju konkretnih mjera u zaštiti i unapređivanju prava djeteta, kako bi se stvorili što bolje okruženje za njihov nesmetani razvoj. 

"Poštovanje dječjih prava je temelj izgradnje naprednog društva”, saopštila je Raščanin.

Ona je najavila da će SD u narednom periodu raditi na podizanju svijesti javnosti da djeca nijesu samo budućnost crnogorskog društva, već su i sadašnjost. 

“Svakom djetetu se mora obezbjediti siguran ambijent, poštovanje osnovnih prava, jer bez toga cjelokupno drušvo uskraćujemo za bogastvo koje nam djeca pružaju”, rekla je Raščanin.

SD smatraju da se mir i bezbjednost u društvu ne mogu ostvariti bez ujednačenog i održivog razvoja, a interesi djece i poštovanje njihovih prava moraju biti prioritet.

Međunarodni dan djeteta ustanovljen je u znak sjećanja na 1. jun 1925. godine kada su se na dva kraja svijeta desili veoma važni događaji. 

Toga dana je u Ženevi održana Svjetska konferencija za dobrobit djece, a istovremeno je kineski glavni konzul u San Francisku okupio kinesku siročad kako bi proslavili festival zmajeva-brodova. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније