Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vukoman Kljajević [ Radio Crne Gore ]

20. 06. 2016. 15:03 >> 14:48

GIMNAZIJA BP

Ljiljana Novović učenica generacije

U prisustvu roditelja, profesora i školskih drugova, u Velikoj sali Gimnazije “Miloje Dobrašinović” danas su nagrađeni najuspešniji učenici te škole i uručene diplome “Luča”. Gimnazijalcima je uspjeh, u ime kolektiva, poželio direktor Gimnazije, Milko Kovačević, koji je kazao da i ta svečanost ide u prilog jubileju 90 godina postojanja gimnazije, koji ta obrazovna ustanova obilježava ove godine.

“Ovo je prilika da se svi uvjerimo da Gimnazija iz godine u godinu ima dobar kontinuitet, što potvrđuju  rezultati  njenih učenika, koji ukazuju da je bjelopoljska Gimnazija jedna od najboljih obrazovnih ustanova u državi”, kazao je Kovačević, naglašavajući da je danas ispraćena   sjajna generacija, od koje svi puno očekuju.

Za učenika generacije proglašena je Ljiljana Novović, koja je, po uzoru na  Aristotela, danas ubrala slatke plodove u šta je, kako je i sama  kazala, uložila ogroman trud.

“Ne smatram da je titula đaka generacije nešto za šta se treba boriti, već se treba maksimalno posvetiti učenju i davati u tom pravcu sve od sebe, a na drugima je da odluče ko je najbolji među nama”, istakla je Novović.

U jubilarnoj godini devet učenika je ponijelo nagradu “Luča A”, dok je njih 33 zaslužilo “Luču B”.

U Gimnaziji je završeno primanje dokumenata za upis u narednu školsku godinu. Prema riječima direktora Gimnazije, za upis se prijavilo 160 učenika iz bjelopoljskih osnovnih škola, iako je predviđen prijem 150 novih đaka. S obzirom na to da je riječ o odličnim učenicima, Kovačević smatra da će dobiti pozitivan odgovor od resornog ministra za otvaranje šestog odjeljenja, kako bi se svi oni na jesen našli u gimnazijalskim klupama. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније