Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

22. 06. 2016. 12:05 >> 11:47

SBUTEGA OCIJENIO

Uprkos globalnoj krizi, CG uspješna

Crna Gora, uprkos problemima uslovljenim globalnom krizom i kompleksnom situacijom u Evropi, uspješno ostvaruje strateške ciljeve i daje doprinos stabilnosti regiona, ocijenio je ambasador Crne Gore u Italiji, Antun Sbutega.

Ambasada Crne Gore u Italiji u saradnji s Italijanskim institutom za Aziju i Mediteran (ISIAMED), Udruženjem prijateljstva Pulje i Crne Gore i Centrom za političke studije „Criticalia“ organizovala je konferenciju „Integracije Crne Gore u NATO i EU. Geopolitičke strategije na obalama Jadrana“ u sjedištu Italijanskog geografskog društva u Rimu.

Osim Sbutege, na konferenciji su govorili i predsjednik Komisije za vanjske poslove Senata Italije, Pier Ferdinando Kazini, senatori Lorenco Batista, Luis Orelana, Aldo di Biađo, direktor za Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova Italije, Andrea Oricio, direktor za međunarodnu saradnju ISIAMED-a, Vinćenco Valenti, predsjednik civilne zaštite regije Pulja Ruđero Menea.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), oni su analizirali geopolitički značaj Crne Gore u kontekstu Jadrana i Zapadnog Balkana i razne aspekte njenog razvoja, posebno u toku posljednje decenije.

„Zajednički su ocijenili da je Crna Gora, uprkos malim dimenzijama, tokom čitave svoje istorije imala veliki međunarodni značaj i pohvalili rezultate ostvarene u poslednjih deset godina. Crna Gora ima danas poseban značaj za regiju i evropsku obalu Mediterana, kao i za čitavu Evropu i zato su njeno članstvo u NATO i buduća integracija u EU veoma važni kako za nju samu, tako i za Italiju koja će nastaviti da joj pruža punu podršku“, istakli su govornici, saopšteno je iz MVPEI. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније