Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

28. 06. 2016. 18:59 >> 18:47

ŽENE PZP-A

Pokreću peticiju zbog skupe struje

Mreža žena Pokreta za promjene (PzP) u Pljevljima pokrenuće peticiju za subvencionisanje računa za struju zbog, kako navode, ogromnih računa.

Predstavnica Mreže žena, Vanja Peruničić, kazala je da žele da skrenu pažnju javnosti, jer zbog visokih cijena najviše trpe žene.

“Smatramo da nije fer prema građanima Pljevalja da se njihov jedini resurs izvlači iz grada, a da oni nemaju nikakve koristi od toga. Subvencionisane cijene električne energije bi trebale da budu na snazi sve do najavljene toplifikacije grada. Žene najviše trpe jer su one te koje uveče čekaju da uključe mašinu po 'jeftinoj' struji, žene su te koje ostaju do kasno da bi spremile ručak za sjutra kako bi koliko –toliko uštedjele za ionako preopterećen kućni budžet. Uz sve to, naša djeca se truju već godinama od zagađenog vazduha, a glavni krivac je TE Pljevlja”, navela je Peruničić.

Poručuje da je PzP jedina politička partija koja je platila sudske troškove građana u izgubljenom sporu protiv Elektroprivrede.

“Zbog svega navedenog, žene Pokreta će inicirati potpisivanje peticije, da  Pljevljaci plaćaju  električnu  energiju po subvencionisanim cijenama, jer je to najmanje što se može učiniti za ovaj grad i građane. Pozivamo Pljevljake da se odazovu u što većem broju, bez obzira na političku pripadnost, i daju doprinos da bar na ovaj način pomognemo sebi”, dodala je Peruničić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније