Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vukoman Kljajević [ Radio Crne Gore ]

06. 07. 2016. 19:20 >> 20:46
7

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Bijelo Polje ponovo da bude primjer razvoja

Premijer Milo Đukanović danas je, s potpredsjednicima Vlade, Duškom Markovićem i Petrom Ivanovićem, ministrom održivog razvoja i turizma, Branimirom Gvozdenovićem i ministrom ekonomije, Vladimirom Kavarićem, kao i s predsjednikom Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda, Zoranom Vukčevićem, boravio u radnoj posjeti Bijelom Polju. Posjeta toj opštini dio je redovnih aktivnosti Vlade, a cilj je da se nađu rješenja da se iskoriste potencijali tog dijela države. Bijelo Polje treba ponovo da postane primjer dobrog razvoja, kazao je premijer nakon sastanka s predsjednikom Opštine, Aleksandrom Žurićem.

Posjeta je pokazatelj posvećenosti Vlade razvoju sjevernog regiona, kazao je Đukanović, istakavši zadovoljstvo onim što je novo lokalno rukovodstvo ostvarilo tokom mandata.

“Sve što je planirano je urađeno. U toku je realizacija projekata od kojih umnogome zavisi dalji razvoj opštine, a među najvažnijim je sistem za prečišćavanje otpadnih voda, čija izgradnja, nakon što je urađena projektna dokumentacija, uskoro treba da počne. Pri kraju je izgradnja fabrike za bezdimno sušenje mesa kompanije Franca i fabrike za proizvodnju i preradu mlijeka u Vraneškoj dolini, koje će obezbijediti značajna radna mjesta", istakao je predsjednik Vlade.

Đukanović je podsjetio da, kada je riječ o novim radnim mjestima, Bijelo Polje ima pozitivan trend koji je ostvaren u 2015. godini i nastavljen u prvih šest mjeseci ove godine. "Tom pozitivnom trendu vjetar u leđa daje i završna faza izgradnje infrastrukture koja će omogućiti konačnu valorizaciju Bjelasice s bjelopoljske strane i Đalovića pećine koja ima ogromne turističke potencijale", istakao je Đukanović.

Ohrabrujuća informacija za Bjelopoljce je konačni dogovor u rješenju problema u Vunarskom kombinatu. Taj atraktivni poslovni prostor biće proglašen biznis zonom za čiju konačnu valorizaciju se planovi privode kraju. Takođe je bitno i to što je urađen sanacioni plan finansijske situacije, koji će omogućiti dalji razvoj opštine. Da bi se do toga došlo potrebna je racionalizacija broja zaposlenih u javnim službama, što se može ostvariti uz stimulisanje privrednih inicijativa koje će nakon realizacije obezbijediti nova zaposlenja, saopštio je predsjednik Vlade.

Đukanović je razgovarao i sa čelnicima uspješne bjelopoljske kompanije "Franca".

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Aleksandar Žurić, istakao je značaj finansijske konsolidacije lokalnog budžeta koji će, uz podršku države, uspjeti da realizuje započete projekte. U okviru posjete opštini Bijelo Polje, predsjednik Vlade obišao je i novi pogon kompanije "Mesopromet" i kompaniju "Pelengić trade" koja se bavi proizvodnjom peleta.

U delegaciji predsjednika Vlade bili su potpredsjednici Vlade Duško Marković i Petar Ivanović, ministri održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i ekonomije Vladimir Kavarić, kao i predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније