Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 05. 2013. 22:41 >> 22:41
1

DRUMSKI SAOBRAĆAJ

Potpisan sporazum između Crne Gore i Njemačke

Predstavnici vlada Crne Gore i Njemačke potpisali su danas na Globalnom transportnom forumu /International Transport Forum/ (ITF) u Lajpcigu, Sporazum o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju.

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović kazao je da sporazum, osim značaja za bilateralne odnose dvije zemlje ima i širi značaj ako se ima u vidu da njegove odredbe inkorporiraju u sebi evropsko pravo u oblasti drumskog saobraćaja.

 

 

To, kako smatra, predstavlja važan korak na putu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Na Forumu je ocijenjeno da je finansiranje u sektoru saobraćaja veliki izazov današnje transportne politike, a zbog mobilnosti raste tražnja za visoko kvalitetnim transportnim mrežama i uslugama.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva kazali su da su ministri 54 zemlje članice Međunarodnog transportnog foruma pozvali na investiranje u saobraćajnu infrastrukturu i usluge.

„Investiranje u saobraćajnu infrastrukturu dugoročno je i značajno sa aspekta finansiranja rješenja za podršku trgovini i ekonomskom rastu, uz ekološku i socijalnu održivost“, navodi se u Deklaraciji o finansiranju u oblasti saobraćaja potpisanoj tokom Samita u Lajpcigu.

U Deklaraciji se dodaje da javni resursi i privatni sektor sa vladama i industrijama, moraju tražiti načine da obezbijede stabilno i dugoročno finansiranje u sektoru saobraćaja.

Međunarodni transportni forum je međuvladina organizacija koju čine 54 zemlje članice, a djeluje kao strateško tijelo za oblast transporta.

Organizacija pruža podršku transportnoj politici na globalnom nivou dajući doprinos ekonomskom rastu, zaštiti životne sredine, socijalnoj inkluziji, očuvanju ljudskih života i dobrobiti uopšte.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније