Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

29. 08. 2016. 18:30 >> 18:11

OBIŠLI SPOMEN-OBILJEŽJA

Češki ratni veterani posjetili Kotor

Grupa čeških ratnih veterana danas je posjetila Kotor i obišli znamenitosti grada pod zaštitom UNESKO-a.

Sa njima su bili predstavnici Opštine i Udruženja boraca Crne Gore.

"Zadovoljstvo mi je je i čast pozdraviti naše drage goste, ratne veterane iz Republike Češke. Raduje nas što ste na proputovanju po balkanskim zemljama, obilazeći spomenike i mjesta gdje su pali vaši saborci i ratni drugovi, odlučili da posjetite Kotor i ovo spomen-obilježje. Nadam se da ćete, nakon evociranja sjećanja na istorijske događaje utkane u tradiciju naših naroda, imati prilike i da upoznate grad Kotor koji vas sa poštovanjem dočekuje", kazao je potpredsjednik Opštine Kotor Tvrtko Crepulja.

Češki ratni veterani su posjetili spomen obilježje strijeljanim mornarima stradalim tokom Pobune mornara 1918. u Kotoru, saopšteno je iz Opštine Kotor.

Osim spomenika u Škaljarima, veterani su obišli i obilježje na zgradi Opštine Kotor, mjestu na kojem je bilo suđenje pobunjenim mornarima, kao i stari kotorski zatvor gdje su služili kaznu.

Takođe, posjetili su Pomorski muzej Crne Gore, gdje su imali priliku da čuju stalnu postavku u vezi događaja Pobune mornara 1918. godine, čiji je jedan od vođa bio češki mornar František Raš iz grada Prerova, koji je stradao u pobuni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније