Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objava: D.Ž. [ Izvor: Dnevne novine ]

05. 09. 2016. 08:06 >> 12:50
21

NAKON 5 GODINA

Popović ponovo crnogorski državljanin

Predsjedniku Narodne stranke (NS) Predragu Popoviću vraćeno je crnogorsko državljanstvo poslije pet godina, saznaju Dnevne novine.

NS podnijela je 26. maja ove godine novoizabranom ministru unutrašnjih poslova Goranu Daniloviću zahtjev za vraćanje državljanstva Popoviću.

U zahtjevu, koji je Daniloviću uputio v.d. predsjednika NS, Jovan B. Markuš, naglašava se da bi vraćanjem državljanstva Popoviću bila ispravljena nepravda prema predsjedniku NS, ali bi bio i deblokiran rad te stranke.

Prvi put kada je NS podnijela inicijativu za vraćanje državljanstva Popoviću predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je predložio Ministarstvu unutrašnjih poslova da vrati državljanstvo. Međutim, nije dobio odgovor od bivšeg ministra MUP-a Raška Konjevića.

MUP je lišio crnogorskog državljanstva Popovića 22. marta 2011. godine. U Područnoj jedinici MUP Podgorica oduzeli su mu crnogorski pasoš, ličnu kartu, vozačku i saobraćajnu dozvolu. Popović je, pored crnogorskog, imao i državljanstvo Srbije, kojeg nije htio da se odrekne.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније