Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

26. 09. 2016. 10:48 >> 10:28

U SPLENDIDU

Počeo kurs strateškog liderstva

Trodnevni regionalni kurs strateškog liderstva, čiji su organizatori Ministarstvo odbrane Crne Gore i Ministarstvo odbrane Velike Britanije počeo je danas u hotelu “Splendid” u Bečićima.

 

Kurs su sinoć zvanično otvorili direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane Crne Gore, Mihailo Volkov i ambasador Velike Britanije u Crnoj Gori Jan Viting (Ian Witting).

Kako se navodi u saopštenju Ministarstvaodbrane, Volkov je izrazio zadovoljstvo što se taj kurs po prvi put realizuje u Crnoj Gori.

„Prepoznajući značaj regionalne i međunarodne saradnje u pravcu razvoja kvalitetnih liderskih sposobnosti kod donosioca odluka, smatram da će usvajanje najboljih praksi, dijeljenje dosadašnjih iskustava po ovom pitanju, prepoznavanje problema i barijera, doprinijeti kvalitetnijem funkcionisanju sistema odbrane“, istakao je Volkov.

On je, kako se navodi, dodao da efikasnije suočavanje sa današnjim izazovima umnogome zavisi od djelovanja, vizija, vještina i znanja lidera na ključnim pozicijama.

„Stoga, razvoj strateških lidera i njihova spremnost za permanentno učenje, predviđanje i upravljanje promjenama treba da bude zastupljena visoko na agendi ne samo Ministarstva odbrane Crne Gore već i ministarstava odbrane zemalja koje su delegirale učesnike kursa, jer je u direktnoj vezi sa uspješnošću organizacije i ostvarivanju njenih ciljeva i zadataka“, zaključio je Volkov.

Ambasador Viting je istakao da je liderstvo tema od izuzetnog značaja o kojoj znanje, kako je naglasio, nikada nije dovoljno.

On je izrazio zahvalnost Ministarstvu odbrane Crne Gore sa kojim, kako je podsjetio, britanska ambasada u Podgorici ima izuzetnu saradnju. Kao primjer te saradnje pomenuo je i prošlonedjeljnu konferenciju o terorizmu i medijima koja je održana u Budvi.

Kurs, koji će trajati do 28. septembra, pohađaće predstavnici ministarstava odbrane Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Albanije, Slovenije i Mađarske.

Predavači na kursu su Kris Fišer (Chris Fisher) i Iftikar Zaidi (Iftikhar Zaidi), sa Odbrambene akademije Velike Britanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније