Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

29. 09. 2016. 19:39 >> 19:18

VLADA ODLUČILA

Formira se Savjet za reformu javne uprave

Vlada Crne Gore donijela je na današnjoj sjednici Odluku o obrazovanju Savjeta za reformu javne uprave u cilju obezbjeđivanja institucionalnog kontinuiteta i jače podrške reformi.

Kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, Savjet će u saradnji sa Vladom usmjeravati proces reforme javne uprave, prepoznavanjem ključnih problema u realizaciji Strategije javne uprave i definisanje mjera za njihovo otklanjanje.

„Obrazovanjem Savjeta prestaje potreba za daljim funkcionisanjem tijela koja su do sada, na administartivnom nivou, koordinirala procesom reforme“, kaže se u saopštenju.

Usvojena je, kako se dodaje, i Analiza efekata implementacije Strategije razvoja nevladinih organizacija (NVO) 2014 – 2016.

„U Analizi, koja će poslužiti kao polazište za izradu nove strategije, kritički se sagledavaju dostignuća i slabosti važećeg dokumenta. Pored ostalog, zaključeno je da je neophodna izmjena i dopuna Zakona o NVO, jačanje kapaciteta Kancelarije za saradnju sa NVO i razvijanje volonterizma“, pojašnjava se u saopštenju.

Navodi se da je, u cilju usklađivanja sa preporukama Evropske komisije o napretku Crne Gore i Zakonom o opštem upravnom postupku, Vlada utvrdila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim komunikacijama.

„Predloženim tekstom se uređuje način upravljanja i korišćenja elektronskih komunikacionih mreža, uslovi i način obavljanja djelatnosti u ovoj oblasti“, precizira se u saopštenju.

Kako je saopšteno, razmatran je i usvojen Izvještaj o sprovođenju Zakona o zaštiti od nasilja u porodici za period 2010-2015. godine.

„Zaključeno je da je evidentna posvećenost Vlade Crne Gore rješavanju problema nasilja u porodici, a Zakon o zaštiti od nasilja u porodici ocijenjen kao vrlo dobar i usklađen sa međunarodnim standardima“, kaže se u saopštenju.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније