Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

04. 10. 2016. 17:01 >> 19:45
5

ZA 6 MJESECI

Rastu sopstveni prihodi RTCG-a

Radio Televizija Crne Gore (RTCG) pozitivno je poslovala u prvih šest mjeseci 2016. i ostvarila dobit od 820.000 eura, saopšteno je na sjednici Savjeta RTCG. Savjet jednoglasno usvojio šestomjesečne Izvještaje o ostvarivanju programske orjentacije Radija, Televizije i Portala RTCG.

Pomoćnica generalnog direktora, Valentina Šćekić, kazala je da RTCG ima povećanje sopstvenih prihoda u odnosu na 2015.

"Na prihodnoj strani imamo stabilne budžetske prihode, koji se realizuju u skladu sa planiranom dinamikom. Imamo povećanje sopstvenih prihoda u odnosu na prošlu godinu. Za ovaj izvještajni period su iznosili skoro milion eura", kazala je Šćekić.

Ističe da RTCG na rashodnoj strani ima sporiju dinamiku realizacije troškova.

"Troškovi su ostvareni na nivou od 44%, a takođe imamo određene uštede na pojedinim kategorijama troškova koje su doprinijele pozitivnom rezultatu", rekla je Šćekić.

Upozorava da se taj rezultat treba posmatrati u kontekstu periodičnog izvještavanja.

"Ovaj rezultat treba posmatrati u kontekstu periodičnog izvještavanja, imajući u vidu da će dio programskih i produkcionih aktivnosti, kao i aktivnosti iz dijela tekućeg i investicionog održavanja biti realizovani u drugom dijelu godine, što će u krajnjem uticati na konačan rezultat za fiskalnu 2016.", zaključila je Šćekić.

Odluke povodom prigovora

Savjet je, odbio oba prigovora koja im je uputila Demokratska partija socijalista, povodom incidenta u emisiji "Debata".

Član Savjeta, Goran Đurović istakao je da pravila jasno propisuju šta nije dozvoljeno u sadržajima koji se prikazuju na RTCG, navodeći da je prema tim propisima, očigledno, da nije došlo do prekršaja.

"Mi smo, kao Komisija, bili na stanovištu da je voditelj mogao, na određeni način, da skrene pažnju jednom od učesnika debate, da to možda nije adekvatan način, da se na Javnom servisu saopštavaju argumenti. Ali, kako nema ništa u pravilima, što bi moglo da spriječi bilo koga na takvo ponašanje, mišljenja smo da treba odbiti taj prigovor, kao i da nije došlo do kršenja programskih principa, standarda i pravila za praćenje kampanje", rekao je Đurović.

On je najavio i hitne dopune pravila u izvještavanju RTCG u vezi sa predizbornom kampanjom, tako što će se taj dokument dopuniti unošenjem spiska dozvoljenih rekvizita u predizbornim debatama. 

Savjet je upoznat sa zahtjevom Demokratske partije socijalista da se emisijia "Debata" od 26.09.2016. ukloni sa Portala RTCG. Stav je Savjeta da emisija treba da ostane na sajtu, te da sve emisije TVCG, iz predizborne kampanje, treba da budu dostupne na portalu Javnog servisa.

Takođe, Savjet je odbio i prigovore Socijalističke narodne partije i Centra za građansko obrazovanje.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније