Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

21. 10. 2016. 16:26 >> 16:06
6

JUTARNJI PIŠE

Kome je bio namijenjen radijum?

Poljakinja, koja je s teglicom radijuma 226 uhapšena na hrvatskom dijelu graničnog prelaza Karasovići, promijenila je iskaz, rekavši da nije tačno da ga je pronašla na plaži u Banićima, već da je namjeravala da taj radiokativni materijal prokrijumčari u Grčku. Podsjetimo, činjenica da je išla u Crnu Goru u trenutku hapšenja, pokrenula je spekulacije da je radijum namijenjen crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću kao “vrlo jasna poruka da se ne igra sa slovenskom braćom, te da nikako ne ulazi u NATO savez”, piše jutarnji.hr.

"Staklenu teglicu s radijumom 226 nijesam kao suvenir našla na plaži u Banićima nego sam je, zajedno s tri vrećice od grubog platna, preuzela u Poljskoj i preko teritorije više evropskih zemalja nosila u Grčku" - novi je, izmijenjeni iskaz Poljakinje Viktorije Barinove (45), ekonomistkinje iz mjesta Koritnice kraj Varšave, koja je 12. septembra uhapšena na međunarodnom graničnom prelazu Karasovići s Crnom Gorom.

Inače, Barinova je rođena na Krimu i zaposlena je u poljskoj poslovnici jedne ruske kompanije. Uz činjenicu da je išla u Crnu Goru u kojoj su slijedili parlamentarni izbori, to je pokrenulo nagađanja prema kojima je 10-ak grama izotopa radijuma 226 namijenjeno crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću kao “vrlo jasna poruka da se ne igra sa slovenskom braćom, te da nikako ne ulazi u NATO savez”.

Međutim, Poljakinja koja izgledom podsjeća na bivše hipije, odnosno članove pokreta djece cvijeća 60-ih godina 20. stoljeća, ustvrdila je da joj je krajnje odredište Grčka. Taj dio iskaza nije mijenjala, ali je u novom iskazu priznala da je dio grupe ekoaktivista i alternativaca kojima radijum 226 u prahu služi za - alternativno liječenje!

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније