Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 06. 2013. 14:58 >> 14:39
4

DONACIJA

VCG obezbijedila vodu Avganistancima

Delegacija vojske Crne Gore, na čelu sa načelnikom Generalštaba viceadmiralom Draganom Samardžićem, je prisustvovala svečanosti otvaranja vodotornja u selu Kuizilabad, čiju je sanaciju donirala iznosom od 5200 dolara. Time je obezbijeđena voda za 2000 ljudi.

 

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore predvođena načelnikom Generalštaba viceadmiralom Draganom Samardžićem nastavila je tokom dana posjetu VII crnogorskom kontingentu u misiji ISAF u Avganistanu.

Crnogorska delegacija je prisustvovala otvaranju vodotornja u selu Kuizilabad, sa kojeg se vodom snabdijeva oko 2000 stanovnika. Sanacija vodotornja je crnogorska donacija, u ukupnom iznosu od 5200 američkih dolara. Na prigodnoj svečanosti, organizovanoj tim povodom, viceadmiral Dragan Samardžić i načelnik Odjeljenja za vojno-obavještajne i bezbjednosne poslove u Ministarstvu odbrane Goran Poleksić, pustili su vodotoranj u rad.

 

 

Seoski malik (starješina sela) izrazio je zahvalnost crnogorskom narodu, koji je na ovaj način omogućio mještanima redovno snabdijevanje pijaćom vodom. Osim toga istakao je da crnogorski i hrvatski vojnici 24 sata obavljaju patrole u tom području i da se lokalno stanovništvo osjeća bezbjedno i sigurno. Uspostavljena je odlična saradnja sa lokalnim stanovništvom u zoni patroliranja i očigledno je međusobno poštovanje i uvažavanje.

 

 

Viceadmiral Samardžić je izrazio zadovoljstvo ocjenama koje je lokalno stanovništvo iznijelo o radu i ponašanju crnogorskih vojnika, te istakao važnost ovakvog i sličnih projekata, koji imaju za cilj poboljšanje uslova života. Pored toga naglašena je i važnost stvaranja povoljnog bezbjednosnog okruženja, koje je osnov za bolju i prosperitetniju budućnost avganistanskog naroda.

Selo Kuizilabad se nalazi u blizini baze „Marmal" na sjeveru Avganistana i svakodnevno je na maršruti patroliranja hrvatskih i crnogorskih vojnika.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније