Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

19. 11. 2016. 16:21 >> 16:01
9

PRIJATELJI ŽIVOTINJA PODGORICA

"Zaštitite životinje ili ćemo mi sprovesti pravdu"

Poslije masovnog trovanja životinja u Bijelom Polju i snimka obješenog psa u tom gradu, red je da nadležni počnu da sprovode Zakon o žaštiti životinja i pokažu da imaju volje i kapaciteta da nešto promijene ili će građani uzeti pravdu u svoje ruke, kazao je predstavnik udruženja "Prijatelji životinja Podgorica" Dragoje Vlahović.

Vlahović je kazao da je onaj ko je počinio tako nešto monstrum, ali da glavnu odgovornost snose državne institucije zato što do sada nikada nijesu reagovale na pravi način u sličnim situacijama, te niko od izgrednika nije kažnjen.

"Zahvaljujući vašem neradu i neodgovornom ponašanju, mi postajemo jako bolesno društvo. Vaša dužnost prema građanima Crne Gore je da časno i požrtvovano obavljate posao za koji vas plaćamo. Osim službenika na prijavnicama i desetak policajaca, koji shvataju ozbiljnost svega ovoga, vi ostali ni prstom nijeste makli. Zato ja sa puno prava pokazujem prstom na vas i pozivam vas da preuzmete odgovornost za sve to se dešava, vezano za ubijanje i mučenje životinja. Ukoliko niste sposobni ili voljni da obavljate dužnosti za koje vas plaćamo, onda bi bilo krajnje ljudski i korektno da to kažete i da se povučete sa pozicija", istakao je Vlahović.

On je kazao da institucije, ako žele da se iskupe za svoj nerad ili neznanje, moraju da počnu da pronalaze i kazne one koji muče životinje.

"Nema više vremena za čekanje, nema više mjesta za tolerisanje ovakvih monstruoznih zločina. Sve je u vašim rukama, na vama je da odlučite da li ćemo biti jedno zdravo i civilizovano društvo ili ćemo biti četa divljaka i bolesnika. Shvatite ovo krajnje ozbiljno, jer to je vaša dužnost, mi vas za to plaćamo. Ukoliko nećete ili ne možete, onda to javno saopštite, pa ćemo mi, kao u svakoj neuređenoj i necivilizovanoj zemlji uzeti pravdu u svoje ruke i obračunati se sa izgrednicima, mnogo efikasnije i bolje, nego što ste vi do sada", poručio je Vlahović.

 Upozorenje! Fotografija može uznemiriti osjetljive osobe:

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније