Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

F.R./R.B.

30. 11. 2016. 16:38 >> 19:45
23

SAVJET RTCG

Kadija VD direktora, Vojvodić razriješen

Novinarka i donedavna vršiteljka dužnosti direktorice Televizije Crne Gore Andrijana Kadija postavljena je za vršioca dužnosti generalnog direktora RTCG. To je odlučio Savjet Javnog servisa tajnim glasanjem. Članovi Savjeta smijenili su, takođe tajnim glasanjem, Rada Vojvodića sa mjesta generalnog direktora.

O smjeni Vojvodića glasalo se na zahtjev člana Savjeta Gorana Đurovića, a zbog, kako je rekao, poništenja oglasa za izbor direktora Televizije Crne Gore.

Kadija je izabrana sa 6 glasova za, dva protiv, a član Savjeta Mimo Drašković napustio je ranije sjednicu i nije glasao.

Za smjenu Vojvodića bilo je pet članova Savjeta, tri su bila protiv, a jedan uzdržan.

Predsjednik Savjeta Vladimir Pavićević kazao je, nakon sjednice, da Vojvodić ima kvalitete, ali da je problem sistemske prirode. Dodao je da je Vojvodić funkcionisao pod velikim pritiskom, ali da je znao da odoli.

Član Savjeta RTCG Goran Đurović koji je inicirao izjašnjavanje o povjerenju Vojvodiću, kazao je da očekuje da novi generalni direktor dovede TVCG do prvog mjesta po povjerenju gledalaca.

Savjet Javnog servisa saglasan je da se što prije raspiše konkurs za novog generalnog direktora RTCG.

Doskorašnji generalni direktor RTCG Rade Vojvodić  kazao je tokom rasprave da je poništio konkurs za izbor direktora TVCG, kako se ne bi neko žalio, što bi dodatno produžilo postupak.

"Ovo je urađeno u skladu sa zakonom, bez posljedica. Na kraju, nijesam morao nijednog kandidata da izaberem. Ne želim da komentarišem ni ove što su se prijavili. Nebitno mi je ko je koju školu završio, nebitna su mi imena", rekao je Vojvodić.

Kazao je i da politički pritisci uvijek postoje, kao i pritisci raznih interesnih grupa.

"Ipak, ja nijesam bio na nečijoj žici, iako su to neki možda bili", poručio je on, naglasivši da "hoda uspravno i može svakog u oči da pogleda".

Vojvodić je naglasio da je je neophodno da RTCG uspostavi profesionalne kontakte sa novom Vladom, koji su evidentno pokidani.

"Država je vlasnik ove kuće, nijedan Javni servis ne radi protiv državnih interesa, to je jasno", istakao je on.

Vojvodić je objasnio da nije doprinos stabilnosti RTCG da se direktori mijenjaju "svaki dan".

"Samo menadžment može da izbori stabilnost Javnog servisa, ali uz podršku Savjeta i države. Nikada nijesam bio zadovoljan informativom, mnogim novinarima. Ipak, boljih novinara, nego u RTCG, nema puno", kazao je.

Vojvodić je istakao da finansijsko stanje Javnog servisa nije bilo bolje od osnivanja, te da nema dugova, osim ka Radio-difuznom centru.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније