Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V. [ Mina ]

02. 12. 2016. 13:30 >> 13:16

CRNOGORSKI TELEKOM

Donirali mrežnu opremu ETF-u

Crnogorski Telekom donirao je Elektrotehničkom fakultetu mrežnu opremu, zahvaljujući kojoj će kvalitet nastave na toj univerzitetskoj jedinici biti unaprijeđen.

 

Mrežna oprema, kako je saopšteno iz Telekoma, poslužiće kao laboratorija za realizaciju praktične nastave na predmetima koji se bave dizajniranjem računarskih mreža.

U pitanju su, kako se dodaje, predmeti Računarske mreže na smjerovima specijalističkih studija Telekomunikacije i računari, i predmetu Poslovne računarske mreže na osnovnom studijskom programu Primijenjeno računarstvo.

„Raduje nas što smo u prilici da damo svoj doprinos unapređenju kvaliteta nastave na Elekrotehničkom fakultetu, sa kojim već godinama imamo odličnu saradnju. Prilika za sticanje praktičnih znanja je dragocjena, i omogućiće mladima da se pripreme za uspješne karijere u ovoj oblasti“, kazao je direktor Tehnike u Telekomu, Vladan Peković.

Igor Radusinović sa Elektrotehničkog fakulteta rekao je da su svjesni vrijednosti donacije Telekoma i da se nadaju da će uskoro opravdati ukazano povjerenje proizvodnjom kvalitetnog kadra za mrežnu administraciju.

„Na laboratorijskim vježbama studenti će imati priliku da se upoznaju sa IOS operativnim sistemom CISCO mrežnih uređaja, ovladaju konfigurisanjem protokola rutiranja, VLAN-ova i drugih važnih funkcija računarske mreže. Stručnjaci koji poznaju rad Cisco uređaja, specijalizovani za mrežne tehnologije, podjednako su traženi kako na domaćem, tako i na svjetskom tržištu rada“, naveo je on.

Kako je poručili predstavnici Elektrotehničkog fakulteta, donirana oprema ima i potencijal za korišćenje prilikom organizovanja kurseva namijenjenih cjeloživotnom učenju i usavršavanju.

„Pored nastave, oprema će biti sastavni dio postojećih resursa naučnoistraživačke grupe koju vodim, i koja se bavi naučnoistraživačkim radom i razvojem inovacija u oblasti telekomunikacionih mreža“, zaključio je Radusinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније