Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 12. 2016. 15:15 >> 14:52

OBUKA SA SNAGAMA SAD

PJP spremna za sve bezbjednosne izazove

Službenici Posebne jedinice policije (PJP) Uprave policije MUP-a uspješno su završili Združenu kombinovanu vježbu i obuku sa pripadnicima specijalnih snaga Sjedinjenih Američkih Država, koja je održana u Crnoj Gori.

 

Iz Uprave policije su saopštili da je obuka trajala od 1. decembra do danas, a da je realizovana u organizaciji Programa za pružanje pomoći u krivičnim istragama Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država (ICITAP) i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, kao nastavak kvalitetne profesionalne saradnje, a u cilju održanja interoperabilnosti oružanih formacija SAD-a i Crne Gore.

„Obuku su sproveli instruktori Oružanih snaga SAD-a – Operativnog odreda specijalnih snaga, a odnosila se na vještine borbenog gađanja, sanitetsku obuku, borbu u bliskom prostoru (CQB), taktiku manjih jedinica, kao i na planiranje misija“, navodi se u saopštenju.

Tokom obuke, kako se dodaje, službenici PJP obnovili su i unaprijedili znanja i vještine iz navedenih oblasti, kako bi u budućnosti mogli odgovoriti na sve bezbjednosne izazove, a posebno kada je u pitanju borba protiv terorizma.

„Na završnoj svečanosti, u ime jedinice, komandant PJP-a Dragan Blagojević je iskazao zahvalnost Operativnom odredu specijalnih snaga SAD-a na sprovedenoj obuci, kao i savjetniku ICITAP-a Frenku Herbertu na podršci koju ICITAP u kontinuitetu pruža jedinici. Ispred Ambasade SAD-a, šef Kancelarije za odbrambenu saradnju Albert Geis je izrazio zahvalnost na saradnji i čestitao crnogorskoj policiji i direktoru Slavku Stojanoviću na uspješno realizovanoj obuci“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније