Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

24. 12. 2016. 08:26 >> 08:26
17

EPICENTAR KOD HN

Zemljotres jačine 4 Rihtera potresao Boku

Zemljotres jačine 4 stepena po Rihterovoj skali potresao je jug Crne Gore 40 minuta nakon ponoći. Epicentar zemljotresa bio je oko 20 kilometara sjeverno od Herceg Novog.

Potres se takođe osjetio i u drugim primorskim gradovima, kao i na Cetinju, Nikšiću i Podgorici.

"Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 24. decembra 2016. godine, u 0 časova i 39 minuta registrovao zemljotres srednje jačine sa epicentrom 4 km sjeveroistočno od Kruševice (Crna Gora). Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 4.0 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VI stepeni Merkalijeve skale (MCS)", saopšteno je iz Seizmološkog zavoda.

Žarište zemljotresa locirano je na dubini od 10 kilometara.

Potres je mogao izazvati manje materijalne štete u epicentralnom području.

"Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati samo manje materijalne štete u epicentralnom području", navode iz Zavoda.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније