Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 06. 2013. 11:29 >> 11:31

TRODNEVNA POSJETA

Djeca iz Bijele gosti Cetinja

Radost I osmjeh djece iz doma „Mladost” iz Bijele obasjao je Cetinje prethodna tri dana, jer su dječaci I djevojčice bili oduševljeni svojim trodnevnim gostovanjem u Prijestonici.

Posjeta iz Bijele organizovana je u okviru programa „Cetinje okrenuto mladosti“.

Milutin Martinović , ima 11 godina i nije prvi put na Cetinju, ali jeste prvi put na trgu i u hotelu Grand.

„Najviše mi se sviđa kad obilazimo Biljardu, crkvu, a i izleti. Super mi je na trgu sa drugarima, na žurci. Danas smo obilazili Orlov krš, gdje sam sadio sa predsjednikom Bogdanovićem drvo“, kazao je dječak za Radio Crne Gore.

Za mlade goste iz Bijele  sinoć je bilo organizovano druženje sa vršnjacima sa Cetinja na Dvorskom trgu.

Veselin Rajović ima 11 i po godina i ide u 4. razred, a najviše mu se svidjela posjeta Orlovom kršu, i Plavom dvorcu.

„Idemo i na Skadarsko jezero, brodom i onda se vraćamo u Dom, a volio bih opet da dođem“, kazao je Milutin.

Sa mališanima se družio i gradonačelnik Aleksandar Bogdanović koji je rekao da mu je zadovoljstvo što ovim povodom dočekuju mlade prijatelje iz Doma u Bijeloj.

 

„Potpisanim sporazumom smo afirmisali to novo prijateljstvo, i drago mi je što oni Prijestonicu mogu doživljavati kao svoj grad, ne samo da ovdje dođu na nekoliko dana ili nekoliko sati , već  uvijek kada procijene, da stiču neka nova poznanstva, nova prijateljstva, koja će im sigurno trebati za neki naredni period a mi ćemo ove i slične akcije sprovoditi i u nekom narednom periodu“,  naglasio je Bogdanović.

Direktorica  lokalne turističke organizacije Ana Ivanović je naglasila da su program pomogla djeca iz osnovnih škola, dječji vrtić, fudbaleri FK Lovćen i ženski fudbalski klub Lovćen.

„Zadovoljni smo prodajom karata, koje su koštale simboličnih jedan euro tako da smo prikupili blizu 1000 eura, a biće i dodatnih donacija još od strane prijestonice, TOPCT“, rekla je Ivanović i dodala da su osim novca prikupili i mnogo odjeće i igračaka koje će djeci biti uručene danas.

Sa djecom su se družile i članice ženskog fudbalskog kluba Lovćen.

„Djevojke se nadaju da jednog dana, kada budu ostvarile neke velike ugovore,  neće zaboraviti ovu djecu tako ni duge kojima bude potrebna pomoć“, kazala je pomoćni trener kluba Svetlana Martinović.

 

Akciju je podržala i učesnica „Leta ka zvijezdama“ Dušanka Belada koja je zadovoljna organizacijom.

„Ja sam se rado odazvala pozivu, jer ovo je dobra prilika da provedem vrijeme sa najmlađima, da se zajedno zabavimo, tako da ću se uvijek rado odazivati sličnim prilikama “, ističe Belada.

Program za djecu iz Bijele, uz podršku brojnih organizacija i građana, organizovali su Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje i Savjet mladih Prijestonice Cetinje.

 

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније