Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

04. 02. 2017. 14:22 >> 22:11

PODRŽI-POBIJEDI

Prvi CG Teleton 15. februara

Prvi crnogorski Teleton organizovaće se 15. februara, a prikupljeni novac biće uplaćen za liječenje u inostranstvu djece oboljele od karcinoma.

 

Inicijativu je pokrenulo pet televizija, a organizatori poručuju da je poziv otvoren svim medijima.

“Gotovo 100 poznatih ličnosti učestvovaće te večeri u prikupljanju novca za liječenje djece koja se bore sa karcinomom i moraju na liječenje u inostranstvo, a troškove, iz bilo kog razloga, ne pokriva Fond zdravstva. Teleton će, istovremeno, počev od 20 sati prenositi RTCG, televizija Vijesti, televizija Atlas, televizija 777 i televizija Prva”, navodi se u saopštenju.

Organizatori su pozvali građane da učestvuju i doniraju novac tako što će 15. februara od 20-23 sata sa fiksnih ili mobilnih telefona, bez razlike, pozivati broj 1511. Svi razgovori sa poznatim ličnostima biće ograničeni na dva minuta i time građani doniraju dva eura u fond.

“Takođe, moguće je, počev od 7. februara, slati SMS sadržaja 5 na broj 14543. Poruka košta euro i novac ide u fond. Pozivamo i sve kompanije da doniraju novac za zajednički fond i postanu dio prvog crnogorskog Teletona”, dodaje se u saopštenju.

Novac kojim će upravljati fondacija “Budi human” ne može se uplaćivati na račune fizičkih lica.

“Uplate će, isključivo ići na račune klinika koje budu izdavale fakture na ime fonda, uz prethodni dogovor i komunikaciju klinike i fonda”.

Organizatori Teletona su saopštili da se u Crnoj Gori godišnje dijagnostifikuje karcinom kod 15 do 20 djece.

“Liječi se njih mnogo više, jer je borba, po pravilu duga, i traje više od godinu. Djeca, prema statistikama, najčešće obolijevaju od malignih bolesti krvi, odnosno leukemije i limfoma, zatim slijede tumori centralnog nervnosg sistema, tumori kostiju i solidni tumori - neuroblastomi. Najveći procenat obolijevanja je kod djece starosti između tri i osam godina, mada obolijevaju djeca svih starosnih dobi”, navodi se u saopštenju.

Djeci je, podsjećaju organizatori, potrebna naša pomoć jer liječenje, često nije moguće u Crnoj Gori, ali ni u klinikama regiona.

“Zato smo tu - mediji, poznati, kompanije i svi građani Crne Gore, da omogućimo da što više malih velikih boraca dobije pravu, najbolju šansu da se izbori sa karcinomom. Naš zajednički moto je - Podrži, pobijedi. Svako od nas to može - 15. februara od 20 sati pozivom na broj 1511, slanjem sms poruke na 14543 opija 5 ili donacijom u fond ‘Budi human’. Za pobjede malih-velikih boraca potrebna je naša podrška. Pridružite se”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније